11. nov, 2018

Finbesök och utställningshelg

Då har vi varit på första officiella utställningen med Lazze, och med facit i hand så var det nog lite tidigt för vår kille, och jag tror att det är jag som ska ställa honom framöver. Han var stressad med alla hundar runt omkring, och det är lite svår att få kontakt med honom vilket inte är så konstigt när han inte varit i denna utställningsmiljö förrut. Vi var i god tid på plats för att få honom att bli lite lugn och det blev han, och det var nog bra att Bozze var med som var lugnet själv (stolt att han blivit så bra vid hundutställningar). Siv Karlsson Högnäs som är uppfödare skulle ställa honom, och det gjorde hon så bra hon kunde och jag hade en väldigt glad kille inne i ringen. Men det var slarviga gångarter (passgång) som domaren kommenterade och satte pris på. Det var Dalarnas SSRK som anordnade utställningen som var i Rättviks körhall, och domaren var från Finland och heter Putkonen Juha. Omdömet blev så här för Lazze:

Strong bone, masculine head, godd scull well set ears, dark eyes, enough pigmentation, correct bite, well developed body, a bit long bin, should be more laid back, sholders and upperarms well build, god coat quality, correct tailset, sufficient length in steps and sometimes passing on the move,  that´s the reason for price. 

Så nu blir det att träna traven så den blir stabil och inte slarvig passgång, så det är bara att börja träna... Blir nog nu några inofficiella hundutställningar, så vi får träna oss i att vara i ringen tillsammans. Så nästa tillfälle blir med team Hugo i december, min lilla goa kille  inte lätt när så mycket är nytt för honom... Ska bli så bra när vi får börja med jaktlydnaden i december för Work in team så vi får träffa andra hundar i annan miljö. Ska försöka träna lite när vi är där att springa för utställning.

Bästa på hela helgen har varit att Sara och Danne har varit hemma och hälsat på oss, blir så lycklig i hela hjärtat när de är hemma så man får rå om dem lite trots att det är hundutställning på helgschemat. Blev en bra fredagsmys med de bästa ❤. De åkte vidare till Ludvika på lördag em för att hälsa på även Dannes föräldrar vilket jag motsträvigt tycker är ok...

Vi hann även igår upp till vår skog i Finngärdet och såg nu att de har avverkat hos oss, så det blev en del timmer och massaved. Såg så annorlunda ut nu när de hade tagit ner så mycket skog för oss. Plockade lite lingonris och enris för att kunna göra en julkrans till dörren, för i år blir det jul hemma och massor av pynt och go mat.

Idag var jag och Janne upp till utställningen igen i Rättvik för att jobba lite ideelt i kiosken och vid vaccinationskontrollen, lite kul att få hjälpa till lite vid dessa tillfällen för vår spaniel och retrieverklubb.

Veckans träning har gått bra, blev en liten ändring vid torsdagens planerade löpintervallsträning när jag glömde skorna hemma, så det var bara att åka hem och ta på sig skorna och ta en tur hemma istället. Tog med mig Bozze och Lazze på 7 km turen, och det gick riktigt bra att ha med bägge när de har samma driv och tempo. 

Veckan har jag planerat så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Löpning med Bozze och Lazze

Onsdag: PT och löpning på band

Torsdag: Intervallträning och lite jogg efter

Fredag: ATC 

Lördag: Vilodag

Söndag: Löpning

Ha nu en bra vecka alla så skriver jag lite mer i slutet på veckan❤

 

Kommentarer

12.11.2018 08:56

Malin

Han är jättefin och travet kan man som sagt träna fram - de fina priserna kommer och som jag sagt tidigare gör det själv.