21. okt, 2018

Utställning med Lazze och äldreomsorgsdagarna i Stockholm

Veckan har bjudit på mycket både i jobbet och hemma, först blev det en resa till Stockholm för att se föreläsningarna vid äldreomsorgsdagarna torsdag och fredag. Det var verkligen inspirerande och lärorikt och inte minst roligt att få träffa mina kollegor lite mer när vi jobbar så mycket bara på enheterna. Blev dock ganska långa dagar när vi åkte redan kl 06:15 från Falu resecenter och va ut och åt på Grill, så var nog inte i säng förrens kl 23:00. Tidigt upp på fredagen igen för att lyssna på mer föreläsningar och tåget hem gick 17:45 och var hemma vid 21:00. Så JA, jag var väldigt trött. Inte nog med detta så var det utställningsdebut för Lazze på lördagen i Gävle, så det blev ingen sovmorgon utan upp tidigt för att borsta på Lazze och packa ihop det som skulle med för dagens utflykt. Tack och lov var det Siv som skulle ställa honom, och var även glad för att vi var i god tid. Lazze var väldigt ofokuserad först när vi kom till utställningsplatsen och drog en hel del i koppel, hade faktiskt med mig Bozze och husse som pyskologiskt stöd (hihi). Han började lugna ner sig efter en dryg timme så när Siv gick in i ringen så fungerade riktigt bra med att ställa och springa i vä varv. Utställningen var en inoff, och det var Gävle BK som arrangerade denna höstutställning som faktiskt var utomhus (brr). Domare för Goldens var Lars Widén. Det gick verkligen över förväntan, när han var yngst i sin ring. Det blev HP, Bir och Big 4. Så jäkla glad jag blev, men fina goa kille. Omdömet löd så här:

Korrekta proportioner, mask huvud, rätt uttryck, något halsskinn, snygg topline, bra kors, korrekt vinklad, trevliga rörelser, utm benstomme och korrekt färg och päls. 

Det vi ska träna på att springa i vä varv, sprang en del och tittade bakåt på hunden som var bakom, men det är väl inte så konstigt han har ju aldrig gjort detta förrut och en stor hund sprang bakom med hög svansföring. Inte lätt när allt typ är första gången för honom. Väldigt nöjd matte och husse var det i alla fall som åkte hem från Gävle och en trött Lazze, så när vi kom hem blev det en skön promenad i skogen med alla tre buskillarna. 

Idag hade Janne lagt viltspår åt både Bozze och Lazze, Lazzes spår fick ligga i ca 2 tim och med en del korv i spåret var endast rakt fram ca 50 m. Tog spåret bra, men det typiska långa steg spårningen men följde spåret bra och hittade klöven som han tog direkt. En glad hund och husse efter spårningen❤. Bozzes fick ligga till kvällen och även han gick bra denna gång, han dubbelkollade sig själv lite med ringningar men var fokus på spår hela vägen🙂. I veckan blir det Zune som ska få jobba lite det blir spår för hans del och träna lite på våra läxor som vi fick vid kursen för Eva T S.

Min egna träning har gått bra i veckan, trots att gårdagens träning blev kortare än väntat. Jag och Janne åkte in till Actic till kl 17:00 för att köra lite styrka, och vi hade hunnit värma upp och kört lite mjukgörande samt några superset så kom vaktmästaren och sa att han skulle stänga när kl var 18:00, vi som trodde de hade öppet längre🤔. Blev i alla fall idag den träning som vi hade planerat med löpning och cirkelträning som var riktigt bra.

Veckans planer för träning ser ut så här:

Måndag: Pt och ev spinning

Tisdag: Kvällsspinning

Onsdag: Pt och löpning på löpbandet 5 km

Torsdag: Intervallträning 

Fredag: Vilodag

Lördag: Löpning

Söndag: Vilodag (tror jag)

Kan bli att jag tar bort något, ser nu när det är nedskrivet att det blev mer än vad kroppen kanske orkar med 😙 (är ju så kul!!) .

Ha nu en riktigt bra vecka, hoppas min blir det fast jag vet att det kommer bli en hel del på jobbet 😲