10. okt, 2018

Goldwork Strawberry Field alias Lazze

Då har jag tänkt klart och hämtat hem vår nya familjemedlem Lazze, som är en goldenhanne på 1 år och snart fyra månader. Det är en kille som nu blir omplacerad till oss via vår kennel Goldwork, vet inte så mycket om honom mer än att han bott hos en familj här i Falun och där det blev tillökning av barn samtidigt som de tog hem en valp, vilket kan bli lite mycket när både barn och hund kräver på olika sätt.

Lazze är en glad och lättsam kille och som jag behöver lära en hel del när det gäller både lydnad, apportering och spår. Som tur är, är vi två om allt när det gäller hundarna och jag hoppas att Janne denna gång tar sig an även lite av lydnadsbiten när jag även vill hinna med de andra två buzen😋.

Jag har bokat in oss på jaktlydnad 1,0 för Sara Wester och det blir nog en bra start där kursen är för nybörjar hunden. Lazze ska även på utställning den 20 oktober i Gävle, en inoff och det är Siv (Goldwork) tror jag som får ställa när hon har anmält och planerat allt. Planen är även att han ska till SSRK Dalarna officella iRättvik i november (bägge dagarna), ska bli spännande och se vad domarna tycker om honom.

Denna vecka blir det bara att hänga med Zune, Bozze och övriga här hemma för att göra sig lite hemmastadd. Jag har börjat direkt med inkallningen (visselpipa), vilket jag tycker är det viktigaste kommandot så han kommer in när jag vill. Därefter blir det olika kontaktövningar så att vi senare kan gå över till andra övningar i jaktlydnaden. Har även lovat Siv att öva för utsällningen (springa i vänster varv) innan den 20:de.

Ska även till helgen köra igenom de övningar som jag gjorde med Zune vid jaktkursen förra helgen, måste utveckla de tipsvi fick med oss från instruktör Eva Thorén Söderström. Jag och Bozze ska sedan på söndag iväg på apportering/jaktlydnad 2.0 för Sara Wester, blir bra det så att han får jobba lite med inleveranserna igen. Har även anmält mig till vinterns inomhusträning vid Finnbogård som blir på lördagar i december, så då kör jag både 1:an med Lazze och 2:an med Bozze/Zune (så de underhåller sina kunskaper under vintern). 

Skriver lite mer i helgen efter träningen med Bozze, ville bara berätta om vår nya familjemedlem Lazze❤. Har även skrivit in lite på hans stamtavla så gå gärna in där och läs.

Kram