8. okt, 2018

Rolig helg med syrran och grabbarna bus

Denna vecka har jag tagit semester för att hinna med här hemma lite och även samla lite egen energi, behöver verkligen bara vara några dagar när kroppen har värkt och känt att humöret inte har varit på topp.

Har lovat mig själv någonstans att jag bara ska träna 2 gånger denna vecka för i fredags skrek verkligen hela min kropp vila när allt bara gjorde ont så jag nästan grinade på träningen. Hade tur i oturen att jag träffade Jocke på Actic och han tyckte att jag skulle passa på nu när jag var ledig att även ta en liten återhämtningsvecka även från träning för att orka sen. Får lyssna på honom där tror jag, har blivit lite mycket av det goda några veckor nu så jag inte blir sjuk. Kan hända att jag tar en extra lufs med Bozze någon dag denna vecka men det blir väldigt sakta jogg i så fall....

Lite kul var det på träningen i onsdags när jag ställde mig på Tanita vågen på Actic som jag inte vågat förut, vågen mäter inte inte bara vikten utan, fettmassa,, muskelmassa, ben massa hur mycket kalorier jag ska få i mig i snitt per dag, BMI och min metaboliska ålder utifrån kroppen mående. Hade bra värden med låg fettmassa, bra bmi, bra med muskelmassa och min metaboliska ålder var 34 år (hahaha). Jag ska även få i mig 6581 KJ (1573 kcal)/dag. Vet inte om jag ska tro på denna mirakelvåg fullt ut men liten boost fick jag av de bra värderna som jag hade efter all träning som varit under detta år.Men förra veckan kände jag mig som en sliten 49 åring när det bara har varit värk och trögt med allt.. Men det blir förhoppningsvis bättre igen med lite extra vila.. Träffar Jocke (PT) på onsdag igen så får checka av med honom.

 I helgen som var har det varit mycket roligheter, min syster och hennes flat kille Hugo kom upp till oss i fredags kväll för att vara med på lite äventyr med hundarna. Vi hade anmält oss till en kurs dag med Eva Thorén Söderström som bor i Bergvik (Hälsingland) för apporteringsträning. Med på kursen var även mina träningskompisar Gunilla och Agneta och deras jaktlabbe tikar. Vi åkte dit redan på lördag kväll för att sova över och vara redo för söndagens heldag med retrieverträning, jag hade med mig Zune på denna kurs för jag ville få lite hjälp med farten vid inleveranser som jag har tyckt kan bli mycket bättre.

Vi började söndagen med en fotgåendeövning mellan stolpar där vi skulle leka med hunden och sedan gå över till fotgående, sedan försvårades övningen med störningar som skott och kast med dummies. Zune fixade dett riktigt bra, stack inte iväg vid skott eller kast av dummies som han kunnat göra tidigare.

Nästa övning var att se hur stadgan var när det var mer störningar av dummies i olika former, där ex jag skulle kunna skicka honom fast jag stod en bit ifrån. Här såg Eva hur Zune gjorde med farten in där han efter halva sträckan in saktade in, jag hejjar ju på för jag att jag vill att han ska öka vilket blir motsatt effekt när jag uppmuntrar att han saktar ner. Vi jobbade med dragningskraften och vara rolig här och vad jag fick jobba🤪, sprang som en tok där han fick leta upp mig och även ha dragkamp med rolig leksak. Fungerade faktistk för när vi gjorde nästa övning där vi skulle göra en markering och ett linjetag på långt avstånd så var han duktig ut, grepp och en bit in på inleveransen, när jag såg att han började sakta ner så drog jag fram en rolig leksak och jäklars vad han sprang in ( så kul att se)😀. Detta måste jag jobba på.....

Sedan var det lunch med soppa, smörgås och kaffe vilket behövdes för jag var helt slut och trött i huvudet efter alla intryck.

På eftermiddagen så jobbade vi med att introducera hundarna för dirigering och stopp, fick med mig även där verktyg för att jobba med detta hemma. Mycket bra övningar på nära avstånd som kan försvåras när vi blir bättre. Riktigt nöjd med dagen och så stolt över att Zune var så lugn och samarbetsvillig med mig, har ju haft träningar med honom som varit lite jobbig när vi inte varit riktigt samspelta. Stora stjärnan denna gång till Zune❤.

Syrran och Hugo var även de hur bra som helst, riktigt fin Hugo med mycket arbetsglädje och följsamhet till sin matte. Hugo är ju bara 1 år en men har kommit en bra bit på väg i sin apportering, så kul att se dem jobba. Hejja er, och det kommer gå hur bra som helst på alla prov och träningar framöver😀. 

Nöjd över min helg och allt nytt som jag har fått med mig i verktygslådan och framför allt få vara med syrran och våra buskillar är så roligt att ha någon med sig som man litar på och kan vara sig själv, Tack Malin❤.

En liten annan höjdpunkt på veckan var också att se Hugo och Bozze leka på riktigt, Bozze har varit lite stel och spänd när han träffat Hugo tidigare, men idag när vi var ute och gick var det underbart att se dem leka och busa. Älskar verkligen när jag ser när hanhundar bara har kul och kan vara ihop som en riktig flock❤. 

Kommer säkert skriva lite mer under veckan när jag är ledig men ville skriva av mig lite från helgens händelser.

Samtliga kort på mig och Zune är tagna av min syster Malin, gå gärna in på hennes blogg: blomsveranda.blogg.se och läs om hennes äventyr.

Kram