24. sep, 2018

Idre fjäll

I fredags em åkte vi upp till Idre fjäll för att vandra lite och må bra. Jag hade bokat en 6 bäddsstuga och den var riktigt fin, och bra pris för årstiden 1200 kr för två nätter för oss allihopa.Vi hade planerat en 2 mils vandring för lördagen, så vi packade två ryggsäckar med både fm fika, lunch samt em fika. Vädret var sol med moln och vinden ok, lite stark längst upp på kalfjället. Vi utgick från Nipfjällets övre parkering och gick en runda som heter Nipfjället runt. Första stoppet gjorde vi efter ca 4 km vandring vid Ulandstugan där det blev kokkaffe med vårt trianga kök och hembakade bullar🙂. Därefter gick vi ca 6 km som var lite tuffare terräng med sten och lite sluttning uppför, men klarade det hur bra som helst nu när man har helt ok kondition. Vårt andra etappmål var Slagebäcksstugan där det blev lunch i form av tunnbröd med korv och pastasallad, det var riktigt gott med påfyllning av energi och en lite längre paus. Bjöd även Janne på en Jägermaister som jag hade med mig i ryggan, var välidgt uppskattat 🤩.

Hade även med lite extra mat till hundarna så att de också skulle få lite påfyllning av energi för att orka med hela dagen. Är så kul att se Bozze (och Zune) få röra sig fritt, och jag tror han hittade sin drömmiljö att få springa.Passade på att träna inkallning vilket gick riktigt bra.

Efter lunchen fortsatte vi vår färd runt Nipfjället och kom efter 5 km ner till urskogen där sista kaffepausen blev innan vi kom tillbaka till bilen. Vi blev verkligen ute hela dagen, och var rejält trötta i benen när vi kom hem till stugan, då det blev after walk med godis och en drink. På kvällen åt vi västerbottenpaj och räkor och lite gott att dricka så klart. 

Söndagen så var det urstädning av stugan och vi hann även gå en liten sväng ( 6 km) vid fjället Städjan, det blåste en hel del så vi valde att inte gå upp till toppen denna gång. 

Så glad att vi gjorde denna lilla minitripp till Idre, och helt klart blir det fler tillfällen dit nu när man vet att det fungerar bra med hundarna, packning och för oss att gå. Nästan så att vi har tagit beslutet om en husvagn nu när vi ser att behovet av att kunna ta oss iväg till fjällen är stort.

Träningen under veckan har gått bra, var dock lite sliten på måndagen efter Träflasklöpet så träningen med Jocke var väl inte optimal måste jag erkänna, så jag fick lite massade istället på benen för de var stenhårda efter förra helgens träningar😋 och lite stretch övningar. Gjorde i alla fall den planering som jag tänkt för veckan och det känns riktigt bra. Tycker min planering håller och så även kroppen så jag kör på😋.

Denna vecka blir det:

Måndag: Semester, Pt och Spinning

Tisdag: Morgon löpning innan jobbet, åker till Siv på kvällen.

Onsdag: Pt

Torsdag: Indoor running och ATC

Fredag: Spinning, träning med Bozze för Matilda

Lördag: Åker vi till Sara och Danne och övernattning i Karlstad.

Söndag: Blir kanske egen styrketräning på kvällen. ( Får se vad jag hinner med denna dag).

Då kör vi en ny vecka, med nya utmaningar. Ska bli kul att träffa Siv och kennel Goldwork i morgon det var ett tag sedan vi sågs och vem vet så kanske utökas familjen igen😀.

Ha en bra vecka, kram❤