9. jul, 2018

Zune 4 år

I fredags fyllde vår fina Zune 4 år, han är världens snällaste och är så rolig att jobba med (fast att han blir lite väl taggad ibland😉). Vi firade hans dag med lite tårta och ett gott tuggben såklart. I present fick han en B-provs kurs för nybörjare i Gustavs som var i dagarna 2 med matte, och vi fick lära oss massa nytt som vi nu ska träna vidare på hemma och i vår träningsgrupp Underdogs. Dag 1 så hade vi först ett pass med teori om regler och hur ett b-prov går till från att anmäla sig till att slutföra det. Vi fick sedan träna på att gå några rutor, det var både markeringar i vatten och på land samt sök. Zune taggade igång som vanligt och hans fotgående var obefintlig denna dag när det även sköts en del, han gjorde fina inleveranser med vilt, men när vi kom till söket så hämtade han kaninen sen förstod han inte vad han skulle göra utan sprang bara omkring och kissade, trots att det låg 5 fåglar kvar ute som skulle hämtas in. Tyckte lite synd om honom när han är så klockren annars i söket med dummies. Zune har ju aldrig tränat på vilt så här någon gång så det blev mycket helt nytt för honom och mig, så både jag och Zune var trötta när vi åkte hem och allt kändes si så där.

Men så kom söndagen och vi hade sovit på saken och laddat om våra batterier, vi blev indelade i grupper och fick vara med en tjej som heter Matilda som är ute mycket själv på jakt och även på prov med sina jaktlabbar. Jag säger bara vilken tjej och vad jag och Zune fick lära oss mycket och vad duktig Zune var denna söndag!! Hon började om i söket, och ville att han skulle få rätt förutsättningar att lyckas. Jag fick sätta honom ner utanför en dunge så han fick se när hon la ut 6 st vilt, vi fick sedan gå en bit bort och sen skicka honom. Han levererade fint hem alla 6 med fint grepp, och bra sök med fart. Resten av alla övningarna gick över förväntan, och fick feedback på de vi ska träna på mer hemma.  Det jag verkligen tar med mig är att jag måste ge honom riktiga utmaningar, och inte ge honom för enkla uppgifter för han kan mer än vad jag tror! Det var bästa träningen på länge, och så hade vi sådan tur är att vi kunde få boka in Matilda för mer träning om vi ville (och de vill vi), och vi fick med oss färskt vilt hem, och behövde vi mer så var det bara att höra av sig hon hade fullt i viltfrysen och kunde bara fylla på om så behövdes. Så nästa gång blir förhoppningsvis helgen vecka 32 och 33 hemma på hennes marker igen, och vad jag längtar fick en sådan energikick av vår träning idag.

Ska nog även ta med Bozze någon gång till hennes träning, för hon hade också haft en 2 åring som inte gärna ville ta kallvilt, men nu som 4 åring var hur bra som helst i jakt och prov.

Min egna träning har gått bra denna vecka, körde 5 dagar i sträck med varierad träning och det kändes sedan skönt med träningsvila nu lördag och söndag. Startar igång veckan med cirkelträning ikväll på actic, därefter blir det löpning och egen styrkesträning. Tror jag tar med mig joggingskorna när vi åker på semester nästa helg, kan vara skönt att få springa av sig lite någon dag om jag får lust❤.

På torsdag kommer min syster upp med man och hundar vilket jag se verkligen fram emot för på fredagen börjar vår resa norröver😀 ,och så möter vi upp mor och far i Piteå. Känns lite konstigt att vi nu kan åka på semester utan barn, utan de är hemma och jobbar och sliter med sitt. Kul ska det bli i alla fall😀. 

Nu räknar jag ner till min semester, ha en bra vecka alla❤