17. jun, 2018

Bio och middag

Då var det söndag igen, och dags att sumera ihop veckan som varit. Har varit en hel del på jobbet som både har varit roligt och mindre roligt. Det mindre roliga var att jag fick veta att en mycket uppskattad och duktig personal kommer att sluta hos oss vid Norslunds hemtjänst för att jobba på annan ort och med något helt annat än vården (så tråkigt😥), men det är väl så med livet att det ibland inte blir som det alltid har varit. Det roliga var dock att jag har haft två jätteroliga em med Norslund/Sundborns hemtjänst för att både äta gott och ha lite femkamp, behövs att få skratta och toka sig lite mellan allt allvar i vardagen. Veckans höjdpunkt var ändå när Erik bjöd ut mig och Janne på middag på fredag kvällen innan bion,  och det blev China- Tai mat. Jag valde en lite hetare maträtt, oxfilé med rödcurrysås och grönsaker och den var riktigt god. Efter maten såg vi filmen Jurassic World 2, Fallen Kingdom och den får riktigt bra kritik från mig när det var både spännande och bra handling. Stort tack Erik för maten, kändes riktigt lyxigt att få bli bjuden på mat❤.

På lördagen så la jag och Janne två blodspår med svårighetsgrad öppen klass, och platsen blev vid Finngärds skogen. Zune fick ett spår som var ca 500 meter och liggtiden blev 9 timmar, fick två återgångar och en hel del andra vinklar i sitt spår. Jag tycker Zune är stabil och spårnoga, kollar sig lite mycket ibland för att vara säker på att vara rätt men han är duktig måste jag bara säga, det är så kul att få gå med och se hur han jobbar på i spåret.

Bozzes spår var lite kortare 400 m och vi la nu även till återgång för första gången för att se hur han fixade detta, liggtiden blev 6 timmar och det var ganska hård vind när vi gick med honom. Jäklars vad det hänt mycket här måste jag bara säga, vilken duktig kille jag har. Spårnoga och motiverad till att jobba, rutan tog han direkt och duktig även i vinklarna och bloduppehåll. Var så nyfiken på hur han skulle ta återgången, gick rakt ut först, stannade och drog ner nosen för att hitta spåret efter klöven, vilket han gjorde. Vilken utveckling och vad kul det är att se hur han löser svårigheterna i spåret😀. Ska lägga ett nya spår nästa vecka, och då lägger vi nog fler återgångar för Bozze spåret så att han får öva detta ännu mer. Zune så drar vi upp liggtiden ännu mer lite fler svårigheter så han får jobba lite för att hitta skånken😋.

Min egna träning har i stort gått bra denna vecka, extra roligt var det idag när jag var ute och sprang drygt en mil, har nog aldrig sprungit så långt vad jag kommer ihåg men det kändes som det är dags att öka antalet km när det har gått bra att springa ca 7 km ett tag. Det jag ska börja träna på är intervaller, för jag behöver få upp hastigheten något. 

Var en liten dipp i onsdags när jag tränade med min pt Jocke, vi skulle jobba med armar och axlar och jag fick så där ont igen i höger arm när jag gör övningar som är ovanför huvudet. Känns som det är något i armen/axeln som inte är riktigt som det ska.... Torsdagens träning gick däremot mycket bättre då det var ben, bål och rygg, känns som jag vågar utmana mig själv till tyngre vikter och fler upprepningar i övningarna.

Nästa vecka blir det nog så här med träningen:

Måndag: PT

Tisdag: Jogging (5 km)

Onsdag: PT och Spinning

Torsdag: Vila (min bror med familj kommer upp för att fira midsommar med oss)

Fredag: Jogging (lite längre)

Lördag: Vila

Söndag: Egen träning i gymmet eller så blir det en vilodag detta med🙂

 

Ha en riktigt bra vecka och jag önskar er även en trevlig midsommar❤