19. maj, 2018

En varm och solig vecka

Denna vecka har det varit riktigt varmt ute, rena högsommarvärmen! Tråkigt nog jobbar man hela dagar, så man får knappt vara ute och njuta av sol och värme.. Hoppas nu bara att detta inte är sommaren utan det blir fler soliga dagar även när jag har semester.

Idag är Janne och Erik och gör Stockholm osäker🤪, Erik ville ner till en butik/spelcenter för kortspel som han spelar, hoppas verkligen att det är som han har förväntat sig. Medans grabbarna roade sig i kungliga huvudstaden så åkte jag till Prästhyttan i Grangärdet och tränade Bozze i jaktlydnad/apportering. Idag var jag verkligen jättenöjd efter träningen, Bozze var verkligen följsam i jaktfoten och lyssnade på mig trots att det blev en hel del störningar🙂. Mina buz är så olika i sitt sätt att vara och det går verkligen inte att träna dem lika utan får anpassa mig efter vem jag har med mig på träningspasset. Kul är det i alla fall att träna hund och jag lär mig fortfarande massor med nya saker, extra roligt är det att de jag tränar med är så trevliga och lättsamma, ingen besserwisser utan alla gör så gott man kan och ingen fråga är för dum att fråga och det blir en hel del skratt😀.

Min egna träning i veckan har både gott upp och ned, har gjort det jag planerat men har haft så mycket på jobbet under veckan så vissa dagar har jag varit så hjärntrött så träningen gav mig inte så mycket energi som den brukar. Tyckte lite synd om min pt Jocke i torsdags, när vi skulle jobba med balansövningar, jag bara var så dålig (tyckte jag i alla fall) hade liksom ingen motivation utan ville egentligen bara få passet överstökat för att få åka hem och vila.

Fredagens träning med Jocke blev i alla fall bättre, blev styrketräning och jag kämpade på riktigt bra både i marklyft, squat, bänkpress mm. Fick en liten energiboost när vi efter passet pratade lite mål, och jag nämnde att det just nu var segt att gå ner mer i vikt och behövde lite tips på hur jag skulle tänka med mat och träning. Jocke tyckte inte jag skulle gå ner mer i vikt, utan ser bra ut nu i kroppen och det vi skulle jobba var att omfördela lite av kroppsmassan till mer muskler. Har lite svårt att se mig själv att kroppen nu börjar se ganska ok ut för att vara 48 +, tror ju alltid att jag är för tjock och otränad. Vill ju verkligen inte tappa detta med träningen som är så kul när man äntligen börjar orka lite, skulle vara så tråkigt om jag skulle skada mig eller bli sjuk och inte få hålla på som jag gör nu. 

Det jag måste jobba med är styrkan i armar och axlar, så jag har satt upp lite mål där som känns nåbara. Tycker min personliga tränare Joakim Jacksoon är väldigt bra, han är lugn och puschar mig att ta i lite extra på träningspassen så man klarar lite till och väldigt lätt att prata med.

Nästa vecka ser ut så här i träningen:

Måndag: Pt träning

Tisdag: Träning med hundarna i Myggsjön

Onsdag: Pt träning

Torsdag:  ATC

Fredag: Löpning/Spinning (har inte bestämt mig än)

Lördag: Avslutning i jaktlydnad/apportering 2.0 i Prästhyttan och Sara är hemma i Sundborn

Söndag: ATC

 

Längtar till nästa helg då Sara kommer hem och hälsar på oss hemma i Lövänget, saknar henne här hemma ibland så det gör ont i hjärtat. Vet ju att hon har det bra, men mammahjärtat önskar ibland att vi sågs lite oftare❤. Men det är ju så barnen växer upp och lever sitt liv och det är ju viktigt att de gör vad de vill med sina liv.

Kram och ha en bra helg och kommande vecka❤