8. maj, 2018

Anlagsprov och Ullared

I lördags var det dags för Bozze och Janne att få gå anlagsprovet i viltspår. Vi har väntat med Bozze lite när han har behövt mer tid att mogna och det känns som vi gjorde rätt beslut.

Bozze och Janne gick sitt spår för domaren Lars-Göran Hagström och det var för klubben SSRK Dalarna, Det var 15 grader varmt och lätt vind och terrängtyp var det barrskog, lövskog, myr och kuperat. Bozze gjorde sitt spårjobb  på 18 min, vilket var en bra tid.

Kritiken löd så här: En mycket fin spårning av en spårnoga hund. Gör ett par krokar på någon sträcka men är aldrig längre från spåret än 10 m. Bloduppehåll på sträcka 3 klaras något brevid men utan tvekan. Bra Jobat!

Lars-Gunnar så även till Janne att han tyckte han skulle nu börja med öppen klass så han får lite svårare utmaningar så han får ner nosen ännu mer, lite typiskt retievers att vilja lyfta nosen och ta spåret i vinden. Så glad jag är att anlaget nu är klart, och vi nu kan jobba vidare mot öppenklass i viltspår.

I helgen hann jag även göra en roadtripp till Ullared tillsammans med Sara, Malin och Hanna, så kul att göra lite roliga saker tillsammans trots att det blev väldigt tidigt att gå upp på söndag morgon och sen kväll, men vad gör det när man är med dem som gör livet mycket roligare. Handlade inte så där jättemycket men blev allt lite kläder, inredningsatteraljer och schampo/balasam/nagellack mm, så nog blev det två Ullaredskassar😀.

Min egna träning föregående vecka gick bra, har haft en hel del träningsvärk så det var riktigt skönt med 2 träningsfria dagar för återhämtning när det var Ullaredsresa på schemat.

Igår hade jag en rolig men så jobbig träning med min PT Jocke, vi var utomhus och tränade med kättlebell, gummiband och medicinboll och de sista 30 minuterna så var det att springa/gå uppför trapporna vid Lugnets hoppbackar, fy fa.... vad jobbigt det var och jag har världens träningsvärk i vaderna idag, jag som tänkt att jogga idag😲. Måste säga att det är så kul att träna, och det ger mig så mycket + energi trots att det är drygt ibland både under passen och även när träningsvärken slår till efter träningspassen, men det är så värt det och känner mig lite stark nu i nästan hela kroppen.

Helgen som kommer ska jag Janne och Zune åka ner till Malin och co i Lilla Edet för attt delta vid utställningen i Lidköping. Kan ju säga att det inte känns så där jätteroligt med utställning just nu men det blir säkert bra, ska försöka övertala min syster att ställa Zune istället jag kan ju vara världens bästa fika ansvarig istället 😋. Återkommer hur det gick vid utställningen Lidköping efter nästa helg.

Ha en fortsatt bra vecka❤