23. apr, 2018

Kurshelg

Förra veckan så var det start på viltspårskursen för Bozze och Janne, och det verkar som våran lille spillevink har mognat till sig lite för Janne var nöjd när han kom hem från första spårträffen. Det är Anders Henningsson som är intruktör för kursen och Janne har tidigare gått för honom med Zune och tycker han har bra tänk kring viltspår och hundar.

I helgen har jag och Zune varit på workingtest kurs som work in team anordnade. Janne var med som funkis och Bozze fick även följa med och ha socialträning med andra hundar. Första dagen var det teori där vi gick igenom de riktlinjer som gäller nu för working test retriever, men hann även ut och se när några hundar fick gå en ruta med sin matte/husse, och resten fick analysera och göra en bedömning för hur hund och förare utförde sitt jobb. Fick med mig mycket bra saker som vi ska ta med oss när vi går WT, som ex att ha koll på vinden när jag skickar Zune, och att även titta på hunden hela tiden, så jag inte missar var Zune gör ute i rutan. Domarna vill gärna se hur förare och hund jobbar tillsammans för att så fort som möjligt få in dummisen. Även viktigt att fråga domaren om jag är tveksam på vad du får eller inte får göra eller om du inte uppfattat var dummisen finns. 

Dag två så fick vi gå ett workingtest med 5 rutor, och Sara Wester och Pia Holmgren var domare. Jag och Zune fick gå på fm, och är ganska nöjd med vårt arbete i rutorna. Första 3 är jag jätte nöjd med fick 19 p, 20 p och sista 12 p, sedan hände det något med Zune när vi bytte område han skulle markera genom att kissa och gick lite fort fram i fotet fram till rutan så att han satte sig lite framför mig, fick en 0 på att skulle skvätta vilket inte var så lyckat men jag gjorde i alla fall att vad jag kunde för att vi skulle lyckas, sista rutan så gjorde han ett jättebra jobb men när han var på väg tillbaka var han nära att kissa igen men jag blåste hårt i pipan så att han skulle reagera på mig vilket han gjorde och kissade inte! Men vi fick -8 p avdrag för att det blev hög handling, så 12 p på den sista. Så vi skrapade ihop i alla fall 63 poäng och rekord för oss, så lite nöjd är jag🙂. Lite trist att Zune börjat skvätta när han ska jobba för det har han aldrig gjort förut. Fick bra kritik att jag läste Zune bra och agerade snabbt när jag såg att han behövde stöd och det är jag väldigt nöjd med. Jag är också väldigt nöjd med att Zune inte knallade en ända gång och att han hade fin följsamhet i fotgåendet fram i den sista rutan, då det även var en skytt som gick med. Det jobbigaste är dock att jag är så nervös, trodde inte jag skulle bli det när det endast var en träningstävling men andades knappt när vi jobbade och huvudvärken kom direkt när vi var klara med vårt arbete. Vet inte riktigt om det är värt att tävla/ställa ut när det tar mer energi än ger🤔. Ska jag summera helgen så har den varit toppen, så kul att träffa trevliga hundar och förare och få vara ute med mina goa buskillar och man. Har faktiskt börjat planera in lite rolig träning med de som jag tränar mest med vid "Sara Wester träningarna". Återkommer med de planerna efter helgen, känns så tryggt att få träna med dem när de vet både våra styrkor och svagheter och det är helt ok, det vill säga inget skitsnack som det ibland kan vara bland hundfolk som tävlar i jakt och utställning.

Min egna träning har varit bra under föregående vecka, har nu träffat min nya pt och det kändes riktigt bra!! Så denna vecka träffar jag min PT Jocke, måndag, onsdag och fredag och på torsdag blir det spinning och söndag ATC så det få räcka för denna vecka. 

Kommer faktiskt få träffa Sara en sväng på fredag, när hon åker mot Dalarna i helgen för att fira Dannes bror som fyller 20 på lördag. Så fredagkväll få jag mysa lite med min dotter, lycka i mamma hjärtat❤.

Vill även i detta inlägg gratulera min syster och team Thor till den fina prestation som de gjorde vid senaste utställningen i Nittedal Norge, de sprang hem ett Cert och Bir. Så jäkla glad för deras skull, grymt bra jobbat😀❤.

Ha en bra vecka, och var rädd om er!!

Kommentarer

23.04.2018 17:15

Malin

Ni är superduktiga och vad kul att du hade en "riktig" fotograf med