16. apr, 2018

Varm och solig helg

Äntligen har det varit lite sol och värme, snön ligger tyvärr kvar på de flesta ställen i skog och mark men det börjar i alla fall minska. Det har varit en riktigt toppen helg, bara fått vara hemma och pyssla, träna lite hundar och lapa sol. Jag, Janne och Erik var faktiskt in till stan på lördag kväll och åt på Falu Bowling och krog och därefter var vi på bio och såg Big meets bigger med Dwayne Johnson i huvudrollen, en riktigt ok action rulle så den få en 4 av 5 möjliga av mig i betyg.

Bozze har fått gått sitt första viltspår i helgen, lite tveksamt i starten och början men när han förstod igen vad det var vi ville så gick det helt ok. Känns dock skönt att Janne och Bozzes viltspårs kurs för SSRK startar denna vecka så de får lite proffsig hjälp hur vi ska tänka med vår buskille🙂. Janne är iväg idag på teoridelen för spårkursen och de ska träffas redan på torsdag igen för att lägga spår som de ska gå. Hoppas de får kul nu i spåret husse och Bozze!

I helgen som kommer ska jag och Zune på WT kurs både lördag och söndag, så jag har fått i läxa nu att läsa på både anvisningarna och riktlinjerna för Workingtest 2018, som vi ska gå igenom och därefter ut och träna. På söndagen är det prova på WT där man ska få stöd och vägledning om hur vi är som ekipage och vad vi ska träna vidare på. Känns bra att starta säsongen så, så får vi se vad vi hittar på sen för utmaningar i WT. Såg nu att ett av proven krockar naturligtvis med utställningen i Piteå, men man kan inte få göra allt så det blir utställning med syrran och co.

Janne ska få äran att få vara funkis på WT kursen så det känns lite tryggt att man vet vem som står ute i skogen och kastar dummisar😀.

Min egna träning under föregående vecka har gått bra, var särskilt nöjd med min prestation i löpningen i onsdags då jag sprang lite drygt 8 km, och de kändes faktiskt som jag skulle kunna springa en stund till. Målet är att kunna springa 1- 1,5 mil, och det ska kännas bra. Försöker att variera träningen så att mina benhinnor inte pajjar, är ju lite rädd för det. Men det känns bra att kombinera spinning, intervall, och joggning.

Veckans dipp har varit att jag inte vill ha kvar den PT som jag har haft ett tag, utan ska nu byta till en annan. Fungerar inte med tider och känner att jag inte får de träningsplaner som utlovas eller rättare sagt inga alls. Har ju inte så mycket krav annars men lägger jag ner så mycket pengar på detta så vill jag nog ha det som vi kommit överens om. Kändes dock jobbigt att behöva säga till någon att det inte fungerar och att man vill byta till en något mer erfaren PT, men vill gärna ha hjälp med träningen så att det blir rätt.

Veckans träning, har jag planerat så här:

Måndag: Spinning

Tisdag: Jogging 8 km

Onsdag: Egen styrketräning på Actic

Torsdag: ATC, intervall 45 min

Fredag: Spinning

Lördag: Hundkurs

Söndag: Hundkurs

Ha en bra vecka alla❤