7. apr, 2018

Lediga veckan

Då har man nästan varit ledig hela veckan, har bara jobbat lite grann😋. Svårt att hålla sig ifrån jobbet när man bara är hemma och skruttar runt.

Har nu städat nästan hela huset och det var behövligt, det blir mest att man kör av på ytan med damsugaren och en dammtrasa men nu så är det även torkat i skåp och hyllor samt har slängt en massa skräp som jag samlat på mig under året, till och med mina torkade rosor som jag har haft på skåpet i köket 😲. Hann även med när solen lyste att ta lite härliga promenader på Toftans is med bröderna bus.

Min egna träning har i stort gått bra under veckan, har till och med lagt dubbla pass när jag känner mig stark och har ork, brukar då jogga hemma ca 5 km och därefter köra ett spinning eller ATC pass på em. Tyvärr kände jag igår att jag bara tog slut efter ett halvt spinningpass, var så jäv... drygt och jag svettades mer än normalt (och jag svettas en hel del i vanliga fall). Efter passet var jag helt konstig och yr och fick till och med ett migränanfall på natten så jag har tagit en hel del huvudvärkstabletter detta dygn🤔. Blir nu två dagars vila från träning så att jag återhämtar mig ordentligt. Kan nog vara så att jag inte dricker tillräckligt med vatten efter och under träning, så idag har det inhandlats Resorb sport som jag kan ta vid dessa tillfällen som inte känns ok.

Nästa veckas träning ser ut så här:

Måndag: ATC

Tisdag: Jogging

Onsdag:ATC+ klädparty hemma hos mig

Torsdag: Spinning

Fredag: Egen träning Styrka

Lördag: Vila 

Söndag:ATC

 

Idag har jag även varit till Morgårshammar för att träna Bozze i jaktlydnad/apportering med work in team. Var så nöjd med honom idag när vi var riktigt samspelta, och kul var det.

Vi fick idag träna:

1. Kom till mig, inkallning. Han ska spontant vända upp till mig efter ha fått gå ut och hämta (äta godis), ska alltså belöningsmarkera när han gör rätt vilket han gjorde fort tyckte jag. 

2. Håll/tack: Bozze ska gripa ex dummies och släppa när jag vill att han ska göra detta. Detta har vi tränat en del innan så det kändes som det var lätt. Det jag har sett Bozze göra i flera övningar är när jag närmar mig fickan med godis så släpper han ex dummies. Så här blir det att jobba vidare att han endast får släppa när jag ber honom fast det finns störningar som att jag tar upp något gott från godisfickan.

3. Vi jobbade också med något som var helt nytt för oss, det var nostarget linjetag/dirigering. Bozze fick lära sig att dutta nosen på ett objekt. Det som var fokus här var att Bozze skulle få intresse för objektet som i detta fall var en post-it lapp och belöna honom när han tittar eller rör vid lappen. Placeringen av belöningen blir i riktning eller vid targeten, och fick belöna rikligt när han duttar på lappen. Här gäller det att förändra i miljön vid reptition så att hunden (Bozze) lär sig generalisera direkt. Viktigt här var att han skulle kunna upprepa beteendet flera gånger i rad helt korrekt innan man sätter på signal/kommando på beteendet. Målet blir sedan när vi fått kläm på detta att han ska kunna utföra beteendet med flyt och kommando innan vi lär den vänta på kommando (stadga).

Tyckte att Bozze fattade detta ganska fort trots att det var lite störningar runt omkring med hund, ville göra rätt och få belöning. Ska nu fortsätta att träna detta hemma och få honom gå ut och nudda och åter till mig som en kjedja av moment. Men vi har en bit kvar....

Bozze var helt slut när vi kom hem när det var så mycket nytt med nostarget, så nyttigt att få träna huvudet med nya saker ibland. Läxa blir att han ska gå minst 10 steg i följsamhet innan belöning, nostarget och tror det även blir lite inkallning för den måste bara sitta så jag kan lite på honom.

Har även beställt ett nytt täcke till grabbsen

SICCARO WETDOG SUPREME PRO absorberande täcke ELMWOOD

 

  • 90% torr inom 15 min*
  • Reducerar blöt hund lukt och är antibaktriell
  • Håller hunden varm i kallt väder medan den torkar.

 

Tänkt det kunde vara bra speciellt för Zune som har en tendens att få vattensvans efter bad, och detta täcke ska förhoppningsvis få Zune torr fort så det förhindrar att han blir kall efter bad. Kan ju även vara bra när de har varit ute på vattenträning.

Köpte teckan via Work in teams webshop, gå gärna in där och kika finns en hel del bra hundartiklar till ett bra pris.

 

I morgon ska vi göra en roadtripp till Sara och Danne och med oss har vi svärmor som gärna vill se deras nya lägenhet. Blir nog en bra dag hoppas jag❤