24. mar, 2018

Lättnad

Idag bytte jag ut intervallträningen (ATC) vid Actic mot 7 km jogging hemma i Sundborn med Bozze och det kändes som ett mycket bra beslut. Jag hade bra ork och kunde hålla samma tempo både uppför som på raksträckor, så jag var mer än nöjd när jag kom hem efter joggingturen. Roligt att ha med Bozze som är riktigt rolig att springa, han älskar ju att ha tempo och jag hade selen på honom och midjebälte så jag hade händerna fria och låta honom springa först. Jättebra sele som jag köpt från work in team, denna sele kommer han få ha när Janne ska spåra med honom nu till våren😀.

Bozze har under en längre tid haft en konstig hosta till och från och jag har varit in till både Vettris och Anicura för att undersöka vad det kan vara som gör att han vissa dagar hostar och även får upp genomskinligt slem. Först fick vi diagnosen att han bara har en infektion i halsen och fick Rimadyl i 7 dagar, blev lite bättre men kom tillbaka efter ett tag igen och vi fick då åka till Anicura när Vettris ville att vi skulle göra en lungröntgen. När vi kom dit blev det ingen lungröntgen utan Bozze fick diagnosen kennelhosta, men jag har hela tiden haft känslan av att det har varit något annat när det har varit dagar när han varit host/kväljfri och andra dagar har det varit riktigt jobbigt åt honom. När jag ringde till uppfödaren till Bozze och Zune (Siv Högnäs Karlsson), tyckte hon att det lät som lungmask när jag beskrev symptomen. Hon hade haft en tik för många år sedan som hade hosta/kväljningar som kom och gick och ingen av de andra hundarna fick samma symptom (Zune har heller inte haft hosta/kväljningar).

Jag kontaktade Anicura igen och frågade om lungmask och att jag nu ville ha en  riktig koll på vad de kan vara när det nu har varit under en längre tid. Jag fick ta avföringsprov för tre dagar och skicka in för analys. Vi fick ny tid på Anicura för lungröntgen, nya provtagningar, och ev kamera i svalj. Bozze var verkligen jätteduktig vid lungröntgen, låg stilla på rygg så att de kunde ta de bilder på lungorna som behövdes för att se ordentligt. När veterinären kom in så höll jag på (eller fick nog det) att få ett nervöst sammanbrott, när hon säger att det ser ut som det är något i lungorna och att även ett av blodproverna visade avvikelser som kunde tyda på astma/allergi eller parasiter. Kan ju säga att jag såg det värsta, när hon även säger att det kan bli en livslång behandling med cortison om det är astma/allergi, men vi skulle vänta med diagnosen tills att proverna från avföringen kommit in till kliniken. Usch vad jag grät och var liten för jag såg bara det allra värsta, min goa fina underbara Bozze skulle få ha cortison hela sitt liv😥. Tack och lov ringde veterinären samma kväll, när svaret på avföringsprovet hade inkommit till kliniken och det var lungmask, så lättad jag blev när det endast behövdes en tablett av Interceptor vet för att få honom bra igen. Så en dag efter jag gett tabletten var han helt bra igen utan hosta/kväljningar, så jäkla glad jag är!!!

Stort tack även till Siv som tipsade om att det kunde vara lungmask, så jag kunde berätta och tipsa om detta till veterinären. Lungmask kan hundar få som ätit infekterad rävbajs, vilket jag tror att Bozze har gjort han har ju ett stort intresse för rävar.... Måste nog själv börja skärpa till mig när jag är vid veterinären med hundarna, litar inte på någon och blir så lätt ledsen när jag är där och får känslan att de inte lyssnar på mig. Men nu är han bra, så jag släpper detta nu...

Måste i alla fall säga att det försäkringsbolag som vi har till hundarna Folksam, har varit toppen. Jag ringde in i tisdags för att anmäla de kostnader vi lagt ut för Bozzes besök vid Anicura och de var bara att förmedla vad jag lagt ut, och hon tipsade även mig om att ringa tillbaka om det blev mer kostnader för medicin mm. Pengarna var på kontot 3 dagar efter att jag anmält, och väldigt trevliga var de!! Stor stjärna från mig måste jag säga!!

Ikväll ska jag åka till Finnbogård för att träna bägge grabbsen, Bozze får gå nivå 1 jaktlydad och Zune nivå 2. Blir kul att få lite träningstips, träna stadga och så klart träffa lite andra hundar/hundförare❤.

I morgon ska jag nog åka till Kupolen i Borlänge för att titta på lite kläder åt mig själv, behöver lite vårnytt är så mycket trökkläder i garderoben just nu.

Nästa veckas  egen träning ser ut så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Power

Onsdag: Pt

Torsdag: Atc

Fredag: Spinning

Lördag: Vila det är ju påskafton 😋

Söndag: Kan bli en joggingtur här hemma

 

Ha en fortsatt bra helg, och ikväll är det earth hour som utövas helhjärtat här hemma med att släcka ner all belysning och vi har bara ha ljus på under hela kvällen😀. Sen ska jag inte glömma att dra fram klockorna en timme för nu blir det sommartid (jipppi).

 

Kommentarer

26.03.2018 06:40

Sis

Fina Bozze lite lätt stressad var du allt