1. jan, 2018

2018

Då är det nytt år igen med nya möjligheter och utmaningar och jag hoppas verkligen att det innhåller lite roligheter. 2017 har varit ett lite tuffare år när jag själv känt mig lite omotiverad till en del saker och jag har varit väldigt trött. Det jag är lite stolt över i alla fall är att jag har börjat träna regelbundet, vilket har gjort att orken har börjat komma tillbaka fast jag kan ju erkänna att det har varit en hel del träningsvärk under hösten🤪, men det är det värt! Extra roligt är det att jag och Janne oftast tränar ihop, vilket gör det svårt att hoppa över inplanerade träningspass😋 , när vi nu peppar varandra att faktiskt åka iväg till Lugnet för att träna och sen är det ju inte så fel med lite sällskap till/från träning. Så mitt egna mål 2018 är att fortsätta med den träning som jag gör idag vid Actic samt jogging, och att äta rätt mat. Syndardagarna blir fortsättningsvis fredagar och lördagar,  då jag kan få äta och dricka det man verkligen önskar❤. Ska försöka att undvika godis helt, för mig är det viktigast att få äta riktigt god mat och då gärna ett glas rött till (det är min vardagslyx). Har tillsammans med min syster kommit överens om att inte en godisbit förrän 27 januari, så det måste jag ju klara av!!

Nu tänkte jag presentera mina planer/mål för Buzbrothers, har funderat lite hit och dit vad jag/vi vill göra men så här kommer det se ut i stort, sen kommer det säkert ändringar men då är det så....

Kan ju börja med min egen förberedelse för att bli en bättre förare/matte och det är en föreläsning av Jessica Johansson från Game on puppy- hur vi skapar fokus på träning och tävling. Hon ska berätta om hur man kan skapa en "bubbla" kring sig och hunden vid träning/tävling och bubblan ska helst vara så tjock att den stänger ute allt annat som kan tänkas störas kring förare/hund. Ska bli spännande och se om jag kan hitta ett sätt att inte bli så nervös vid exempelvis prov/utställning, för just nu är det kaos kring mig så hundarna har svårt att prestera sitt bästa pga av mitt vimseri och nervositet. Denna föreläsning är den 12 mars, så jag hoppas den ger mig något så att det blir lite bättre.

Bozzes mål/planering:

1. Jaktlydnad/apporterings kurs, de som anordnar denna kurs är Flatcoated retriever klubben Gävle/Dala och det är Sara Wester som är instuktör, kursen börjar i mitten av mars. Sedan fortsätter vi att jobba för att han ska kunna starta ett c-prov i WT.

2. Anlagsprovet i viltspår ska klaras av och helst ska han även ta sig an minst ett spår i öppen klass till hösten. Mycket spårträning med husse blir det, och kommer det ut en kurs i spårning för Anders Henningsson (SSRK) så anmäler vi oss till denna för han var en riktigt bra kursledare (enligt Janne).Vi trodde han skulle vara redo för anlaget redan under 2017, men spårningen har varit så skiftande i kvalitet så det har vi fått vänta med tyvärr🤔. 

3. Bozze ska även få gå på en Nosework kurs till våren (maj). Ska bli kul att få prova på något helt nytt, och han får använda nosen ännu mer vilket han tycker är roligt.

Så det blir mycket fokus på Bozze detta år så att han får visa att han kan också🙂. Har dock inte planerat in några utställningar för hans del utan det får vänta tills att han blir vuxen. Blir socialträning för hans del när vi åker med Zune på utställning.

Zunes mål/planering:


1. WT kurs för Work in team den 21-22 april, jag och Zune jobbar vidare för att få lite bättre poäng när vi går WT (c-prov). Måste jobba en hek del med den dära "bubblan" så vi blir mer fokuserade direkt från start. 

2. Målet är att vi ska starta minst 2 c-prov i WT, och jag kommer nog gå det som är i Långshyttans älgpark och ev Goldenspecialens. Tycker vi det är roligt så kanske det blir fler starter, men det är detta jag har planerat in.

3. Utställning blir det 2-3 tillfällen för Zune detta år. Första kanske blir i Lidköping tillsammans med min syster som också ska ställa sina hundar Hugo och Thor där. Den stora resan/äventyret blir när vi åker till Piteå i juli, där jag hade tänkt ställa Zune i en internationell utställning. Jag har en väldig tur att min syster yster åker Piteå ockdå med sina busar vilket känns väldigt tryggt för min del!!  Janne åker även med på denna resa så vi hittar vart vi ska och jag behöver verkligen en fikaansvarig/peppare med på utställningar, så att jag inte förvirrar bort mig på av nervositet....

4. Spårning blir det även för Zune i år, hade tänkt att Janne och Zune skulle delta vid Springernatta även i år, var ju så kul förra året när det gick så bra🙂. De kanske även kan vara med vid någon cup här i Dalarna så han får jobba med det som han tycker är så roligt. Måste kolla upp lite vad det finns för spårroligheter här i Dalarna med omnejd.

Det var lite kort vad som är på gång för Buzbrothers, och deras matte och husse. Det är så kul att få göra lite aktiviteter med grabbarna, så vi lär oss lite nytt. Är lite tråkigt just nu när det är mest kallt och snö, men vi åker i alla fall på de öppna träningarna som är vid Finnbogård (Work in team) för att ha lite jaktlydnad, socialträning och sist men inte minst så får matte/husse träffa trevliga hundar/förare som deltar vid Sara Westers träningar det ger mig så mycket positiv energi.

Det var även en väldigt trevlig nyårsafton, när hela min "lilla" familj var samlad för att fira in det nya året. Så kul när Sara är hemma och hälsar på mor och far och bror och det känns väldigt tomt när hon åker, tur är att vi redan har planerat in när vi ska ses nästa gång så nu kan man se fram emot det. Är så stolt över henne att hon fixar skolan, Glittran och även lite jobb vid hemtjänsten i Karlstad!! Go girl!!

God fortsättning nu på nya året och ha en bra vecka.

Kram ❤