17. dec, 2017

Lilla julafton

Det har varit en helt underbar helg, Sara och hennes Danne har varit hemma på besök vilket gör mamma hjärtat så lyckligt. Så igår lördag hade vi lilla julafton hemma i Lövänget med både julbord och paketöppning, vi firade julafton redan nu med dem i och med att både Sara och Danne jobbar under julhelgen och inte kunde vara med oss den 24 decemeber. Riktigt gott var det med sill, lax, egengjorda köttbullar mm, och jag fick julklapp av både Sara och svärmor (som också var med oss denna kväll) blir nog aldrig för gammal för att få lite julklappar.

Måste även få säga att att jag fick en sån fin julklapp av min personalgrupp under veckan, ett presentkort på Blackstone´s steakhouse. Blev så jätteglad och rörd att de vill ge mig ett sån fin gåva, uppskattades verkligen!!! Måste även säga att jag är så stolt över min personalgrupp, så kul att få jobba med dem som ett team❤.

Idag har vi även hunnit med en hel del, började morgonen med att ta med mig Bozze på en joggingtur i -16 grader, men det var klart och så vackert med soluppgången. Kan ju säga att det var myggfritt och kallt om näsan, men vad gör man inte för att förbättra sin kondis. Lämnade Zune hemma när han är lite känslig i tassarna för kyla och jag och Bozze blev ute i drygt 45 minuter så det var nog tur han blev hemma. 

Efter fruktost så åkte vi alla till Sundborns julmarknad, blev inte så mycket köpt utan vi gick runt vid alla försäljningsställen och stannade till vid Röda korsets café för en värmande kopp kaffe och dopp. När vi sedan kom hem igen så möttes vi av halm i hela köket och hallen, Bozze och Zune hade roat sig med att splittra vår halmbock så det var inte mycket kvar av stackarn🤪.

Innan Sara och Danne åkte tillbaka till Karlstad så åt vi middag hos Jannes moster Gittan och hennes hund Sotis i Falun, det blev god gryta och pasta. Blev en trevlig avslutning på helgen innan de åkte hemåt. Saknar dem redan, träffar i alla fall Sara till nyår då jag tror vi ska planera in att åka till stan och shoppa lite nya kläder/jacka åt Sara🙂, förhoppningsvis hittar vi något på rean som är efter jul.

Då är det snart en ny arbetsvecka och det blir nog mycket planering inför att jag ska ta emot en ny grupp (Sundborn) i början på 2018 och de flyttar då in i Norslunds hemtjänst lokaler, känns riktigt kul och inspirerande och ser fram emot att vi blir lite fler..

Ska även hinna med att köpa de sista julklapparna och planera inför resan till Lofsdalen då det förhoppningsvis blir lite skidåkning både utför och längd, hoppas bara att det inte blir för kallt.

Veckans träning har varit riktigt bra, är så glad att jag gör de aktiviteter som jag planerar inför veckan. Veckans höjdpunkt var faktiskt i tisdags när jag och Janne var själva in till Actic för träna både styrka och kondition. Egentligen var det Actic power på schemat, men det blev inställt så då körde jag 30 min på löpbandet, 2 km rodd, bänkpress med tyngre tyngder än vad jag brukar och även "båten" med tyngder. Det var jättejobbigt eget pass men jag kände för första gången att nu har jag lite ork och kan nu börja lägga på lite, för jag kan ta i lite till..

Kommande vecka ser ut så här:

Måndag: Spinning 1 tim+ ½ tim core

Tisdag: Actic Power 1 tim + ½ spinning

Onsdag: Spinning 1 tim + ½ core ( kan bli att jag byter ut spinningen här mot egen träning, får ju så ont i rumpan när jag spinnar, trots skydd på sadeln.....

Torsdag: Egen jogging 

Fredag: Inhandla julklappar med Janne 

Ha nu alla en trevlig tredje advent, tänk nu är det bara en vecka kvar till julafton😀❤