19. nov, 2017

Träning med Bozze vid Finnbogård

Hemma igen efter en vecka i Tällberg och jag måste säga att det har varit så lyckat med att ha med hela samplaneringsområdet+ nattpatrull och trygghetscentral i mixade grupper. Vi har varit 4 enhetschefer som ansvarat för dagarna så att vår personal fick ut så mycket som möjligt av dagarna i både utbildning, samarbete och sist men inte minst god mat och dryck. Var helt slut när jag kom hem men så nöjd med allt så tack Siri, Niclas och Gustaf och all personal för dessa  intressanta och bra dagar❤. Hade ju mina buz med så det blev både springturer och långa promenader efter arbetstid så lite motion blev det allt, och mitt lilla buz Bozze fick även matte i chock tillstånd under onsdag em då han rymde ifrån mig i nästan 4 timmar😥. Det var väldigt länge sedan jag var så rädd och ledsen, Bozze drog iväg efter 3 st rådjur men kom inte tillbaka och jag gick, åkte bil, ringde polisen och pratade med varenda Tällbergsbo (kändes det som) men ingen Bozze. När jag nästan gett upp och trodde att han var borta för alltid så hittade Siri honom vid sjön ( som jag hade tittat vid flera gånger) vad jag grät glädjetårar!! Min älskade goa lilla busiga kille kom tillbaka till mig oskadd och hungrig. Blev inge mer lösgående för honom vid denna vistelse, utan koppel på varenda promenad.... Tycker han har varit duktig på inkallningen när vi tränat men matte var tydligen inte så viktig när det blev viltstörning, jag hade inte en chans att få in honom utan sprang iväg som en oljad blixt över Digerberget. Blir att jobba stenhårt på detta och komma på något som gör att matte är viktigare/roligare än vilt (hm den är nog svår!!).

Igår kväll (lördag) var jag på jaktlydnadsträning för Sara Wester vid Finnbogård med Bozze och 2 till deltagare och det var fokus på inkallning och fotgående. Det var en väldigt bra träning speciellt när matte hade misslyckats med inkallningen i onsdags. Vi var med på på både nivå 1 och 2 och Bozze var en riktigt stjärna i går, jätteduktig på fotgåendet och även på inkallningen. Det var en del störningar med i nivå 2 och han hade fokus på mig i det mesta, förutom när störningen rör på sig då tar jaktinstinkten över och matte fick jobba en del för att få tillbaka honom i fotgåendet. Var så stolt och nöjd när vi åkte hem❤.

Idag tränade vi apportering med både Zune och Bozze och det gick bra även det, ser att Zune har lite svårt när det blir skiftningar i terrängen och när kastet är dolt och när även kastaren står dolt men annars ser det bra och stabilt ut.

Bozze börjar få ett bättre arbetsminne, och går ut och in fint och lämnar av ok. Det vi behöver arbeta med är avlämningen. Han har lite lätt att släppa den för tidigt, och jag måste vara övertydlig med att han ska hålla kvar dummisen så att han inte släpper för tidigt. Men det är en klar förbättring sedan i somras då han bara skulle busa och spring runt med dummisen😀.

Veckans träning blev joggning vid 3 tillfällen, en långpromenad och Actic by Zone och är mycket nöjd med detta när jag inte varit hemma under veckan.

Nästa veckas träning har jag planerats så här:

Måndag: Spinning+ Core

Tisdag: Actic power

Onsdag: Core+ Tabata

Torsdag: jogging

Fredag: ev Actic by Zone

 

Höjdpunkten nästa vecka är i alla fall söndagen då min son Erik fyller 23 år och då får det bli tårta och gofika❤, och jag måste hinna ut på stan och köpa lite paket för det tror jag nog han vill ha min fina och goa son.

Önskar er alla en kommande bra vecka!! Kram