21. okt, 2017

Lördag morgon

Hade tänkt att jag skulle sova länge idag, men Bozze vaknade kl 7 och då tyckte han att det var mys och lektid så det var bara att gå upp😲. Vad jag gillar vårat "lilla" bus som inte är så liten längre, han väger nu ca 33 kg och är några cm högre än Zune. I denna kille är det mycket lek och bus i, och vi har fått vänta lite med arbete när han har haft fullt upp att växa i sin kropp och mogna till sig i alla faser en unghund ska igenom (och han är inte klar än). Vi hade tänkt att han skulle ha gjort anlagsprovet i viltspår under hösten, men det har känts för tidigt när han vissa gånger gick hur bra som helst i spåret medans andra gånger så har han ingen koll alls. Janne fick bestämma här och han ville ta det till våren då han förhoppningsvis är mer jämn i spårandet, för han är väldigt duktig när han vill själv. Bozze har även varit ute lite hundutställningar och det har gått mycket bättre än vad jag förväntade mig, han har fått excellent på alla officella utställningar med fin kritik, och domare har även sagt att de vill gärna se honom igen när ser ut att bli en fin kille😀. Extra roligt var det när vi var med på Goldenspecialens utställning i år där han fick möta många fina goldenkillar i samma ålder och blev placerad som 2:a junior och resultatet var även med i tidningen Golden Nytt, så stolt matte❤. Det jag skulle vilja nu är att gå en jaktlydnadskurs med honom alternativt grundkurs/fortsättning i lydnad så att han får träffa lite mer hundar än Zune och även jobba lite mer med lydnaden och stadgan. Till våren hoppas jag det blir en nybörjarkurs i apportering för hans del, vi gör lite apportering även hemma med honom men det är alltid roligt att få gå kurs och få lite råd och stöd.

Med Zune håller jag nu på att träna på det som vi behöver bli bättre på för att få lite bättre resultat på workingtest, i veckan har vi tränat jaktfot vilket går ganska bra hemma men när vi kommer ut bland andra hundar/skott/dummysar så är det en väldigt taggad Zune. Så det är stadga och åter stadga speciellt innan han själv har fått gå ut och jobba, förväntan är på topp kan jag ju milt säga när vi är på träningar/tävlingar... Ska iväg idag och träffa Sara Wester och 3 andra kursdeltagare för lite feedback på veckans träning hemma och få lite mer träningstips och inspiration.

Har själv tränat en hel del denna vecka och är idag både stel och har ont i hela kroppen, har nog varit lite för mycket av det goda🤨.

I måndags blev det rodd 2 km och löpbandet 40 min, tisdag Actic power 1 tim, i onsdags blev det både Core och Tabatan och igår fredag var det Zone by Actic. I dessa pass är det mycket intervall och styrka med vikter så kroppen är öm på många ställen just nu. Blir nu i helgen långa promenader så att det blir lite återhämtning för min gamla kropp innan nästa veckas pass😀. Det är ju så kul när man har kommit igång med träningen och när man känner att man orkar lite till, och lite mer vikter än när man startade.

Ha nu alla en bra helg och ta hand om er❤

 

Ps: lite nytt även under fliken  kurser/träningar, läs även gärna där😀.