10. okt, 2017

Playa Parasio

Då var man hemma igen efter en härlig semester i Spanien och Playa Parasio, och jag kan inte klaga på något alls för semestern var näst intill perfekt. Vi hade sol varje dag och temperaturen låg mellan 25-30 grader + och det var nära till havet och poolen. Vi hyrde en bil under hela veckan vilket gjorde att vi kunde göra lite utflykter, och första äventyret gick till Gibraltar som var riktigt spännande. Gibraltar tillhör England, så vi fick ha med oss passen så de släppte in oss i landet. Vi lämnade bilen på Spanska sidan och gick över för vi hade hört att spanska tullen ofta kollade utländska bilar när de skulle ut ur Gibraltar. Gibraltar är ett skatteparadis så det var billigt med ex alkohol och vissa klädesmärken, så det är nog väldigt vanligt att turister försöker smuggla över lite extra när de skulle över gränsen igen till Spanien. Vi åkte linbana upp till Rock of Gibraltar där det fanns massor av apor som bodde på bergets sluttning, vi gick sedan hela vägen ner för det fanns många sevärdigheter på vägen ner som St Michaels cave, Great Siege tunnels och Moorish castle. Mycket av de vi såg var från krigs- och kollonitiden med bla kanoner och utkikstorn. Kan verkligen rekomendera att åka hit för det var väldigt speciellt, och många härliga  engelska pubar och restauranger nere i staden.

En annat utflyktsmål som vi gjorde som var annorlunda var till den vita staden Casares, med dess kyrka på toppen och gamar som flög runt vid de branta klipporna (och alla hus var verkligen vita. Vi gick hela vägen upp till kyrkan och vilken häftig utsikt, de som lätt för svindel ska nog inte åka dit😲!! Kan ju även säga att det var lite svettigt att köra här för det var små vägar, krokigt och brant uppför, men det gick men så nervös jag var.

 

Blev en hel del sol och bad vilket var så skönt att bara få vara, är ju inte så ofta att man kan slappa och bara fånga dagen. På kvällarna åt och drack vi gott, vissa dagar gjorde vi god mat själva i huset och andra dagar gick vi till den lokala Seaside grill restaurangen för att bli lite serverade.

Kan helt klart tänka mig att åka hit igen, fanns så mycket kvar att se och nära till havet och stranden och ett helt perfekt boende. Sist men inte minst var det jätte skönt att få vara med hela familjen en hel vecka och få mysa med dem, så jag hoppas de inte tyckte mor och far var för bråkiga speciellt när mamma Åsa skulle köra bil🤪 , och att de kan tänka sig åka med oss igen någon gång i framtiden❤.

När vi kom hem till Arlanda igen så var det regn och rusk och höst men vi mötte sommaren en vecka och det kommer jag leva länge på. 

Vill även tacka de som passade våra älskade djur när vi var borta. Bozze var hos Siv och Harry och alla deras goldentikar och han såg ut som han hade haft hur bra som helst. Känns tryggt att vårt "lilla" yrväder" fick vara med dem som har en god hundvana och Bozze kunde busa hela dagarna med brudarna😀. Zune fick vara hos farmor Kerstin och han har nog haft det lugnt och skönt hela veckan utan sin buskompis. Sist men inte minst så har vår granne Ulla haft koll på vår katt Madicken så han fått komma ut/in under veckan och att matskålen varit full. Tack alla ❤.