11. sep, 2017

Glitter

Nu var det ett tag sedan jag skrev lite om mitt dreamteam Glitter och Sara, så det blir några rader idag om dem vid detta inlägg.

Igår så var jag och Janne iväg till Segersta dressyrstall i Karlstad för att hjälpa till när Sara och Glittran skulle iväg på tävling i Grums, de skulle rida en L:A3 och en MSV C:1. Förberedelserna gick väldigt bra, och det var riktigt kul att få hjälpa till att borsta och pyssla innan lastning och avfärd.

Vi var i god tid till tävlingsplatsen, och på framridningen var Glittran och Sara hur fina som helst och det kändes som att allt skulle gå hur bra som helst.'

Väl inne på tävlingsbanan fortsatte Glitter att visa hur fin hon är tills att hälften av programmet var ridet, då kände Sara när hon skulle göra en 10 m volt att hon markerade på hö fram så Sara avbröt ritten. Så himla tråkigt😥 när allt kändes och såg väldigt bra ut, men det var helt klart rätt beslut av henne att avbryta ridningen. När vi kände igenom henne så var det inget som kändes varmt eller svullet, lite jobbigt när man inte ser var det onda kommer ifrån. Vi lastade in Glitter igen i transporten för att åka tillbaka till stallet för att longera henne lite i ridhuset och känna igenom henne igen, och det visade sig även där i den lilla volten att hon markerade hö fram. Sara fick lite stöd i hur hon skulle göra av Anki som äger stallet att avvakta till morondagen utan lindor så att vi förhoppningsvis kunde se någon form av svullnad, värmeskillnad så vi vet var det onda kommer ifrån. 

Sara fick rapport idag av Sandra som jobbar vid Segerstad dressyr stall, att Glitter var lite svullen nere i kotan och att hon markerade en aning när hon gick så idag fick hon stå i en mindre hage så att det inte skulle bli sämre i hältan. När Sara kom till stallet på em så gick hon lite med henne och hon var varken sämre eller bättre, än gårdagskvällen. Blir nog att ringa vet för en koll så vi vet hur vi ska sköta om henne på bästa sätt och att skadan blir kortvarig. Vi har ju varit så förskonade i detta med skador på Glitter så detta är blev väldigt tråkigt och ledsamt❤. Men vi får hoppas på att hon snart är tillbaka i sitt rätta jag igen och kan tränas som dreamteamet brukar göra. Dagens bild blir från framridningen vid Grums ridklubb❤,.

 

Nu till veckans träningssplanering:

Måndag: Joggat 4 km

Tisdag: Långpromenad, träning med hundarna.

Onsdag: Tabata by Actic

Torsdag: Träning hundarna, stadga. 

Fredag: Zone by Actic

Lördag: Jogging, (Spår Bozze) 

Söndag: Egen styrketräning vid Actic 

Nu hoppas jag att detta går att genomföra, och att jag inte varit alltför opptimistisk😲, tur att Janne är med också på passen så vi kan peppa varandra att åka iväg för träning.

Veckans utmaning blir att jag denna veckan ska till Högskolan Dalarna för att påbörja en kurs i proffessionell kommunikation på 7,5 poäng, så nu blir det att plugga lite igen😀.

Ha en bra vecka❤