3. sep, 2017

Ny veranda

Då har man arbetat en vecka efter den fem veckors långa semestern, och jag kan ju erkänna att det har både varit roligt att börja jobba igen och även lite saker som jag har varit lite fundersam på.

Det som har varit väldigt roligt denna vecka är att vi äntligen är klar med vår lilla inglasade veranda som vi nu har på baksidan, är så glad att det blev som Janne och jag hade tänkt oss. Det som är kvar att göra med dett lilla hemmaprojekt är att lägga in en filtmatta på hela golvet, men det får bli lite längre fram. Blev i alla fall en liten invigning i fredags med lite skumpa och go mat som Erik bjöd på. 

Nästa "lilla" projekt som Janne vill ha klart innan vintern (helst) är verkstan innanför carporten, så vi får passa på nu när ork och intresset är på topp. Har vi tur så kommer även min pappa upp under hösten och hjälper Janne att få in ett fönster och att dörren kommer på plats😀. 

Idag har vi även hunnit spåra med bägge grabbarna, Zune fick gå ett spår som legat ca 16 timmar och var ca 710 m och hade svårighetsgraden öppen klass. Terrängen var blandad från snårskog till myr och även en bit på en skogsbilsväg. Zune känns väldigt stabil och spårnoga, är så stolt över honom hur han löser allt så riktigt i spåret. Han gick sitt spår på 22 minuter.

Bozze fick gå ett spår som legat 8 tim och var hela 750 meter, med svårighetsgraden anlags klass. Terrängen var även här blandad men med mycket snårskog och öppenmark. Bozze börjar bli även han mer van i spåret, fastnade lite i bloduppehållet idag så Janne fick hjälpa honom i spår igen men annars löste han det bra. Skulle vilja att han går ner mer ner i spåret, speciellt när det blir öppenmark ex äng då han gärna tar det i vind och går ite högt med huvudet men han går däremot väldigt bra i snårskog och där det är svårt att ta sig fram, Bozze hittade sin klöv efter ca 20 minuter så han går i ett bra arbetstempo.  Är väldigt nöjd med deras arbete idag med spårandet och så kul att se när de jobbar för att hitta spårslutet och rådjursklöven.

Vi ska lägga ett till åt Bozze på fredag men det blir nog inte så långt som idag men med flera bloduppehåll, för att se om han löser dem lite bättre än idag. Han har annars fixat bloduppehåll utan problem så jag hoppas det bara var en engångsföreteelse🙂.

Ha en bra kommande vecka❤. Kram