14. aug, 2017

Goldenspecialen 2017

Då har vi varit med på Goldenspecialen 2017 i Västerås som Goldenretriever klubben anordnade med både workingtest och en openshow utställning. 

Vi kom ner redan till fredag lunch för det var tänkt att jag skulle vara funktionär vid Dala "rutan", men det hade tyvärr varit så många ekipage som inte deltog så de var nästan klara när jag kom, så jag behövdes inte. Jag, Janne och grabbarna tog då och gjorde en liten utflykt till Ängsöslott och ett utkikstorn som låg vid Mälaren, skönt med lite tid för att bara vara. Vi checkade sedan in vid Scandic Västerås där vi hade bokat 2 nätter, riktigt bra hotell när man har hundar med sig. 

Blev en tidig kväll när samlingen för nybörjarklassens WT var kl 08:00 i Kungsbyn, och här skulle ju jag och Zune delta. Vi fick naturligtivis starta i vattenrutan även denna gång🤔, och när jag står med domaren som berättat vad som skulle hända vid wt rutan får jag blackout och gör alla fel man kan göra så vi får 0 poäng. Domaren berättade att när han säger min startsiffra så får jag skicka Zune och när han gör detta gör jag det hur bra som helt, men det har varken skjutits eller kastats dummy än😥. Så ledsen och arg på mig själv, och känslan att jag inte fattar något var med mig hela dagen... Visst fick vi poäng i andra rutor och Zune är jätteduktig men vad gör det när han har en förare som inte är med honom på ett korrekt sätt.... Massor av träning får det bli, och ska även läsa reglerna för WT lite mer noggrannare så att jag känner mig mer säker i vad jag ska göra/inte göra så jag slipper poängavdrag som jag har kunnat gjort bättre. Positivt denna dag var i alla fall att det kom fram personer till mig och Janne och sa att Zune var en väldigt fin Golden och då blir man ju väldigt stolt, måste även säga att vi träffade en hel del trevliga hundar/ägare när vi satt och väntade för att starta våra 5 rutor😀 så kul med samma intresse för just goldens. Det är ju så tråkigt detta med skitsnack och från vilken kennel man har fått sin fina hund från, och en massa fulspel.. Har även märkt att det är en del skarpa linjer mellan "vanliga" goldens och jaktgoldens vilket jag inte riktigt tycker om, alla goldens är arbetande hundar allt beror ju vad man gör och tränar. Tråkigt att man måste göra två raser av en, men det är ju inte jag som bestämmer detta😲.

När vi kom hem på em till hotellet igen så var det att försöka att duscha av Zune lite och få på nätstrumpan så att hans guldlockar låg lite bättre på rygg och rumpa, kan ju säga att det inte var så enkelt att få till en hunddusch på hotellet😲. Bozze har ju sådan tur att hans päls är ju lockfri och fin, så han behövde jag bara borsta på lite så var han klar.

På kvällen var det middag vid Kungbyns djurpark som Goldenspecialen hade anordnat och det var för oss en riktig flopp, var ju bara styrelsemedlemmar, domare och andra vip människor där så vi åt snabbt och rymde till hotellet igen😲, och där blev det lite snacks, ett glas rött och kommisarie Lewis på tv:n😀.

Söndagen blev en riktigt bra dag, båda killarna blev placerade som tvåa i sina respektive klasser med excellent, hp och fin kritik. Domare för hanhundarna var Charlotte Carping och hon har kennel Chartoms. Blev så glad att bägge fick så fina placeringar, för det var många fina Golden killar med så jag var mer än nöjd när vi åkte hem med två blåa rosetter.

Nu blir det nog en paus i utställandet för vår del, och jag tror att nästa gång blir nog först i november när SSRK har sin årliga officiella utställning i Rättvik. När det gäller workingtest så ska vi även där nu bara träna på så att vi förhoppningsvis blir ännu bättre till våren/sommaren 2018. Det vi ska fokusera nu på är Bozze och viltspår, han ska få gå en del spår nu så att han kan göra anlagsprovet i höst. La ett spår förra veckan och det kändes som han mognat och jobbade mer fokuserat än vad jag upplevde i våras😀. Så skönt att det är Janne som är förare och fixar och donar för viltspårträning/spårprov, han är så bra på detta och låter grabbarna få jobba rätt men jag är gärna med och lägger spår och går med bakom för att se hur de jobbar. Skönt att vi kan dela lite på ansvaret när det gäller aktivera grabbarna, för det blir ju en del när de är två med olika behov och nivåer.

Skriver omdömet från utställningen under fliken prov/utställningar om ni är intresserade av det😀.   Har nu ytterligare två veckor kvar på min semester och ska försöka att plocka lite blåbär, och städa här hemma lite så att det känns lite rent och fräscht❤, sen kommer ju Sara hem och hälsar på till helgen och det tycker ju mamma hjärtat är bara så bäst när hela familjen är hemma❤. 

Ha en bra dag !!