7. aug, 2017

Svenstavik

Igår var det dags för utställning igen och det är alltid en skräckblandad förtjusning när jag deltar på detta med grabbarna😋. Det var en internationell utställning som Jämtland/Härjedalens kennelklubb anordnade i Svenstavik. Vi åkte från Lövänget redan vid 05:00 så det var en mycket tidig morgon för att hinna upp i tid och få en någorlunda plats vid Golden ringen. Vi mötte även upp Siv och hennes vän Ing-Britt i Toftbyn som även de skulle till utställningen, för att ställa Alva och Irma.

Först ut i ringen var Bozze som gick som junior, och han skötte sig exemplariskt, fick fin kritik och excellent. Blev något stressad när Zune skulle ut direkt efter och behövde fort byta hund och nummerlapp, kände även av vilket fulspel det kan vara bland konkurenter i ringen. När jag skulle in och byta hund, ropade en av deltagarna att jag skulle skynda på innan jag ens hade hunnit ut med Bozze😥. Fortsatte sedan när hundarna skulle spring i ringen så sprang samma person som var bakom tätt bakom Zune vilket gjorde att jag kom nära framför så den personen blev irriterad.... Tur att Zune skötte sig väl och fick excellent, när matte hade fullt upp att le och inte visa hur irriterad hon var. Skulle väl säga till, men hade jag sagt något hade det nog varit fel det med😠. Märks verkligen ibland vilket jäkla spel det är vid utställningsringarna där en del gör allt för att få de som inte är så vana (som jag) ännu mer osäkra på vad de gör i utställningsringen... Men det gick bra och jag är väldigt nöjd med mina grabbar och kritiken❤. Skriver mer om utställningen som kritik under fliken utställning/prov.

Jag har ju fortfarande semester och det är väldigt skönt, i morse tog jag och Janne med oss grabbarna bus på en riktig lång promenad i skogen och det var väldigt nöjda och glada killar. Nästa äventyr blir redan till helgen då jag och Janne åker till Goldenspecialen i Västerås, då blir det både WT med Zune och utställning för Bozze. Tänkte först ställa Zune också men jag hoppar den när det blir så mycket extra pälsvård med hans guldlockar och det blir säkert att jobba i vatten vid en ruta i WT, och då blir ju han en krulidutt 😀.

Ha en bra vecka:)