9. jul, 2017

Finbesök och utställning i Alfta

I helgen har vi haft fullt hus när både min dotter och sambo varit här, och min syster med sin dotter Hanna och hennes pojkvän. Jag och min syster hade sedan en längre tid planerat in och anmält våra hundar till Hälsinglands kennelklubbs officiella utställning i Alfta, och nu var det dags. Så under veckan har killarna blivit trimmade av Siv och pälsvård av mig så att de skulle vara extra fina till utställningen. Var så nervös över hur det skulle gå för mina grabbar, för när vi sist var på den inoff utställnigen i Ludvika i vintras så lyckades Zune få vattensvans innan utställningen och Bozze fick en domare som var väldigt kritisk till hela honom (kändes det som), så känslan när jag kom hem från Ludvika var inte den bästa😥.

Men lördag morgon åkte team Thor som bestod av Malin, Thor, Hanna och hennes pojkvän Mikael och team Buzbrothers jag, Sara och grabbsen till Alfta för att visa upp våra snyggingar. Bozze och Thor gick ut samtidigt fast i olika ringar så jag hann tyvärr aldrig se dem springa i väster varv, utan hade fullt upp med att få koll på mig själv. I juniorklassen var det 3 goldenpojkar, och Bozze uppförde sig exemplarisk trots att han fick springa i mitten, han lyssnade på mig och ställde upp sig framför domaren så fint❤. Domaren som dömde i vår ring heter Torbjörn Skaar, och jag tyckte verkligen att han var bra på alla sätt när han kändes närvarande och såg och kände på alla hundar som skulle bedömas. Bozze fick jättebra kritik som kändes korrekt både för det som var bra och dels det som han behöver utveckla som ex tid för att växa i sin kropp. Bozze fick excellent, vilket gjorde mig helt överlycklig🤪. Vi kom 3:a av tre men det var helt riktigt bedömt när de andra två juniorerna var mer utvecklade i kroppen, men det Torbjörn Skaar sa innan vi gick ur ringen var att han gärna vill se honom igen, för han trodde det skulle bli en riktigt fin hund av Bozze blev så glad för dessa ord.

Snabbt byte av hund för Zune skulle ut i ringen nästan direkt efter Bozze, och han gick i öppen klass där de var 7 vuxna hundar. Det bästa med Zune denna dag var att han var så glad i ringen, viftade på svansen som aldrig förr, sprang i vänstervarvet hur fint som helst och ställde upp sig med svansviftning. Zune fick även han jättefin kritik och blev placerad som 2:a hanhund av 7, riktigt bra tyckte jag och även han fick excellent😀. 

Team Thor var hur bra som helst, tyvärr hann jag inte se dem men även han fick excellent men också Ck (tjoho!!) Så denna dag firade vi med tårta när vi kom hem till Lövänget igen, kan ju erkänna att en stor tegelsten släppte från mitt hjärta så nervös hur allt skulle gå men det blev ju över förväntan när bägge fick excellent!

Måste ju även säga att det är så kul när vi planerar och gör saker tillsammans med team Thor, blir liksom roligare när man är fler som kan peppa varandra. Ett extra stort tack till Malin för att du finns där när självförtroendet sviktar på riktigt❤. Vill även tacka Sara som var min personliga assistent vid utställningen och även tog kort på oss när vi var i Alfta❤, tur att du står ut med mamma vid dessa tillfällen när jag är mer förvirrad än vanligt😋.

Kritiken för Zune och Bozze skriver jag i fliken utställningar/prov så gå gärna in där och läs vad domare Torbjörn Skaar skrev om mina fina killar.

 Vi kom hem redan vid 12 i och med vi startade tidigt i Alfta så em - kvällen bestod av fotografering av hundar, bad i Toftan för samtliga hundar och Mikael 😀,  hemmagjord pizza som Sara och Danne gjorde och sist men inte minst slapptid framför tv med en skräckfilm. 

Nu ska vi försöka ladda om för nästa helg ska jag och Zune starta våran första c-prov i workingtest som blir i Långshyttan på lördag, kan ju säga att detta blir en stor utmaning för oss båda.... (speciellt mig.

Skriver snart igen!! Kram