2. jul, 2017

En trevlig och lyckad helg

I fredags eftermiddag packade vi bilen och åkte vi ner till Lilla Edet för att hälsa på min syster med familj. Det har verkligen varit en toppenhelg med god mat och umgänge, känns som vi borde göra detta lite oftare😀. På lördagen hann vi med en liten utflykt till Ljungkile för att titta lite i fina inredningsbutiker och så blev vi bjuda på gofika vid Kärrstegens gårdscafe❤. Jag, min syster och hennes äldsta dotter åkte även ut till en loppis som ligger i Lilla Edets Kommun och köpte ett serverings fat för 60 kr, kändes som ett riktigt fynd.

Dagens stora utmaningen stod Janne och Zune för, för de hade anmält sig till Springernatta som är ett viltspårsprov vid Hunneberg. Det var samling vid Bergagården kl 19:00, där de fick veta vilken domare de skulle ha och även turordning en för spårningen. Team Zune fick gå för en domare som heter Curt Mure´n, en äldre man som är aktiv vid Springerklubben Bohuslän/Dal-Trestad. Var lite orolig för hur det skulle gå för det hade varit väldigt soligt och varmt hela dagen, kan ibland vara lite jobbigare för hundarna att spåra när det är hett och Hunneberg är känt för allt sitt vilt i skogen så det lär vara bra med störningar i spåret. Men team Zune fixade en 1:a och jag tror Zune och Janne var mycket nöjda med sitt resultat, och matte var överlycklig😀. Firade detta resultat från viltspårprov med lite kex och ost när de kom hem till min syster igen. 

Jag och min syster hade även med oss juniorerna till Springernattas samlingsplats vid Bergagården så att de fick lite social träning, de skötte sig exemplariskt bägge två😀. Bra att de får komma ut bland folk/hundar så de lär sig slappna av även vid dessa tillfällen då det kan vara lite oroligt, så de får en stor stjärna för sitt uppförande.

Nästa utmaning kommer redan nästa helg då min syster kommer upp till oss för att på lördag åka upp till Alfa för en officiel utställning. Då ska alla tre killarna vara trimmade och ställas, vilket blir säkert jätte spännande. Denna veckas arbete med hundarna blir det trimming, bad och fix och trix så att de är så fina de bara kan inför lördagens bravader, Zune blir nog en utmaning att få till när han just nu ser ut som en guldlock över hela sin päls😀. Med oss på utställningen kommer vi att ha Sara och Malins dotter Hanna, så det blir en riktigt girlpower fm med massor av hundsnack😀. Skriver mer om team Zunes arbete i spåret under utställning/prov, så gå gärna in på den fliken och läs❤. 

Tack syrran, för allt pep kring hundarna för det är verkligen hur kul som helst med dessa goa killar😀, och jag längtar även jag tills att nästa valp kommer hem till dig under höst/vinter  2017/2018.

Ha en bra vecka alla!! Kram