11. jun, 2017

Viltspårs champion

Är så stolt matte idag, för vår Goldwork Catch the Joy blev idag viltspårs champion. Tänk att team Zune nu har fixat tre öppenklass spår med 1:or och de spåret de gick idag fick de även ett hp. Så himla bra jobbat av dem❤.

Domaren som dömde team Zune var Lars Göran Hagström och arrangör för spårproven 10-11 juni 2017 var SSRK Dalarna (Svenska Spaniel och retriever klubben), och platsen var Säter. 

Nästa utmaning för Zune och Janne blir Springernatta som är första helgen i juli, och platsen är då Hunneberg och spårproven arrangeras av Springerklubben Bohus Dahl-Trestad som även samarbetar med Dalslands dreverklubb och där alla raser får vara med och spåra. Känns väldigt skönt att championatet är avklarat, så vi kan åka dit och faktiskt ha lite kul och se hur spårandet går den dagen för team Zune. Min syster Malin har tipsat om denna spårtävling, som hon har deltagit vid tidigare år med sina flattar Tubbe och Nisse och som var superduktiga i viltspår. Vill även passa på att tacka henne för allt pepp till oss att faktiskt starta öppen klass spår, har ju blivit en del träning så att Zune ska klara alla moment som krävs för att gå bra i viltspåret.

Nästa stora mål för våran del i spårningen är att Bozze ska få gå ett anlagsprov och det blir troligtvis i augusti/september, så nu det blir att träna spår hemma och även med gänget som Janne och Bozze gick kurs för under maj månad som också var för SSRK men för en annan spårtränare som heter Gunilla Mårsén. Är nu dags att ställa lite krav på Bozze bus, vi har valt att vänta lite med honom för det har känts som han inte riktigt varit klar i växandet och behövt lite mer tid att mogna. Så det blir en spännande höst att följa hans utveckling i både spår, apportering och jaktlydnad.

Skriver mer kring Zunes spårprov under utställningar/prov, så gå gärna in och läs där om ni vill veta hur spårarbetet var under helgen mm. 

I helgen har vi även haft besök av Sara och Danne, vilket alltid uppskattas🙂. De hade varit i Ludvika hos Dannes familj för att fira Dannes bror som tog studenten under fredagen så de tog sig tid att komma hem till oss under lördag-söndag. Så skönt att få träffa dem och planera lite vad som händer i sommar och framåt. Det är så kul att de ska följa med oss till Spanien i höst, det händer ju inte så ofta längre att man gör gemensamma saker när vi bor på olika orter i Sverige.

Det blir nu lite vila för Zune så han laddar upp sina baterier till söndagens träning för Sara Wester i Smedjebacken, och då ska bägger grabbarna med fast i olika grupper Ser verkligen fram emot denna träning som brukar ge mig så mycket positiv energi. 

Ha en bra  kommande vecka❤. Kram