26. maj, 2017

Träning med Zune

Har lyckats att få en väldigt argsint förskylning som jag inte riktigt har tid till, försöker intala mig att jag orkar med allt jag har tänkt denna helg men tröttheten är väldigt påtaglig speciellt när huvudvärken sitter där hela tiden. Slut på gnäll men har känt mig piggare kan jag ju säga😥. Orkade mig iväg med Zune i går för jaktlydnads-/apporteringsträning och det var jag väldigt glad för att vi gjorde för det gick betydligt mycket bättre än förra gången, kan erkänna att vi har en hel del kvar att putsa på men vi var då i allafall mer samspelta än sist och det är jag tacksam för. Det vi jobbade med på detta pass var följsamhet, fotgående, markeringar och riktat närsök.

Fotgåendet och följsamheten var ok, finns naturligtvis massor att jobba på där men det kändes som vi var lite mer ett team denna gång och att han följde mig trots att det var jobbigt i vissa moment. Janne var även med och hjälpte Sara Wester att vara skytt vid markeringsövningarna, och även denna övning gick helt ok, Zune är något taggad när det börjar komma till jaktövningarna så mitt jobb är att hålla honom lugn men det är inte alltid så lätt😲. Är bra fart både ut och in till mig, och avlämnadet är perfekt men ofta är det fotgåendet fram till platsen som är jobbigt för han vet ju vad vi ska göra. Så det är fortsatt jobb med stadgan att vänta på sin tur (vill ju helst hämta allas dummisar, haha). Måste faktiskt få säga att viljan finns verkligen hos Zune att apportera och han är riktigt duktig på markeringar och minnas var de apporten faller ner. Vi gjorde även lite närsök, och det är roligt tycker både matte och hund och är i dessa övningar mindre på, utan jobbar effektivt. Gjorde tyvärr ett byte av dummies igår, vilket han inte har gjort förrut så de får vi kolla av så han inte gör det igen. Nöjd matte var jag i alla fall och jag tror att Zune tyckte var riktigt kul han med. Nu är det tyvärr uppehåll en månad för Sara, men ska försöka boka in en privatlektion med Bozze så vi får lite starthjälp var vi ska jobba med frampå. Är så kul att se hur olika de är Zune och Bozze när de jobbar, så man lär ju hela tiden jobba med olika saker för att stärka dem för att utvecklas framåt😀.

Var även en väldigt fin kväll vid Finnbogård, så det blev lite fotografering av Zune vid sjön innan vi åkte hem. Vi hade även väldigt bra störningar i form av Kanadagäss som landade i ån och en bäver som slog varnande med svansen i vattnet när han hörde oss på land.

I morgon blir det en tur till Karlstad för att vara med mina tjejer på tävling i Sörmon, känner för första gången ingen nervositet i detta utan det blir en rolig utflykt hur det än går. Jag vet ju hur fina de är, och vet även hur svårt det är att få till allt på tävling som det är på träning. Så i morgon går jag och Janne upp vid 5:30 för att vara vid Segerstads dressyrstall kl 09:00.

Ha en trevlig helg så skriver jag mer en annan dag❤. kram