16. maj, 2017

Kalas vid stugan

Förra veckan var en väldigt händelserik vecka med både roligheter och tråkigheter. Vid mitt arbete vid Norslunds hemtjänst misste vi en mycket omtyckt vän och medarbetare/personal i sjukdomen cancer. Känns så overkligt att denna starka, duktiga och omtänksamma kvinna inte längre finns med oss, och kommer verkligen sakna hennes engagemang och positva energi som hon spred hos oss vid Norslunds hemtjänst. En stor och stark stjärna har verkligen tänds på himlen när hon lämnade detta jordeliv.

Efter en hel del pyssel och sorg på mitt arbete efter den tragiska händelsen, så åkte jag ner till sommarstugan på torsdag kväll för att förbereda och fira mina föräldrars 50 åriga bröllopsdag. Jag och mina syskon, Malin och Jonas har planerat kalaset för våra föräldrar under en längre tid och på agendan stod det cermoni vid Klöverskogs kapell, lekar och god mat och dryck. Det har verkligen varit roligt att få vara med och planera denna dag tillsammans med mina syskon, barn och syskonbarn🙂, och jag måste ju säga utan att vara "partisk" att det blev riktigt bra!! 

Under fredagen så dukade vi och gjorde fint vid sommarstugans altan där vi planerat för att vi skulle äta och fira våra föräldrar, vi hann även med lite fredagsmys med hemmagjord pizza och vin/öl.

Lördagen var den stora dagen, och kl 13:30 så höll prästen en jättefin välsignelse för mor och far och jag tror bägge var riktigt rörda efter cermonin i kyrkan. Tänk att få ha delat 50 år tillsammans som gifta i både nöd och lust, och ha både barn, barnbarn och respektive med sig på denna dag. Är mycket stolt att se dem, vilka unga fräscha föräldrar jag har som både har hälsan och är aktiva med sporter som cykling, spinning, golf mm, har ju sett en hel del personer inom mitt arbete som inte ens har fyllt 50 år och som varken har hälsan eller bra familjerelationer, vilket gör att de ofta inte mår så bra.

När vi kom tillbaka till sommarstugan så skålade vi i lite bubbel och började sen med de lekar som ungdomarna hade ordnat med, riktigt kul fast att mitt duktiga lag inte vann denna gång 🤪. Vi åt trerätters i form av toast skagen, fläskfilé, rostbiff och egengjord potatissallad och till efterrätt blev det bröllopstårta, som var riktigt god. Vi hann även med lite brännboll vilket familjen Edvardsson har som stående aktivitet vid varje träff. Avslutade kvällen med ett dopp i poolen innan tröttheten tog över, och det var väldigt skönt att få gå och lägga sig efter en mycket lyckad, rolig dag med min "tjocka" släkt som jag tycker väldigt mycket om❤.

 

Var rädd om varandra, man vet aldrig vad som händer bakom nästa hörn utan njut mer av nuet. Försöker mer och mer ta till mig detta att vara mer här och nu fast det är väldigt svårt ibland när vardagen rullar på väldigt snabbt.....

Måste även avsluta detta inlägg med att säga att det var en fröjd att se våra fyrbenta vänner leka och ha kul tillsammans och då speciellt Bozze bus och Thorsson, vilka härliga grabbar. Så mycket lek det har varit och inget gnabb alls utan bara en massa bus. Bozze var helt slut på söndagen när vi skulle åka hem efter allt springande efter Thorsson😀

Gå gärna in under fliken videos så lägger jag upp en liten filmsnutt där på busgrabbarna, så himla goa.

Kram