3. maj, 2017

Värmen är äntligen här

Tänk att det äntligen blev lite sol och värme, som jag har längtat efter detta😀, har till och med fått mitt första myggbett så sommaren kan nu få komma!

I helgen åkte jag och Janne ner och hälsade på Sara, Glitter och Danne i Karlstad, blev en liten lyxhelg med både hotell övernattning och middag på O´learys på lördagen. Söndagen startade vi med att strosa runt på en bakluckeloppis i Karlstad, och både jag och Sara fyndade lite. Det är ju lite kul när man faktiskt känner att man det är billigt. Sara behövde lite saker till sin altan som de tänkte inreda lite så de kan sitta där vid soliga dagar. När vi var klara med loppisen åkte vi ut till Segerstads dressyrstall för att fika på stallbacken och hälsa på Glittran och se när mina tjejer tränade lite dressyr. Hade med mig min nya kamera som jag är så nöjd med, för att ta lite kort på träningen. Vilken skillnad det blir på kort från kameran än mobilen speciellt i rörelse, så jag fotade lite i både galopp och travdelen och är helnöjd med restultatet😀.

Efter Segerstad så åkte vi vidare för att kolla på ett litet bord och två stolar till Sara´s och Danne`s altan och vi hittade faktiskt detta på Rusta för ett överkomligt pris. Väl hemma hos Sara så grillade vi lite gott och hjälpte till att få bort lite skräp från altanen så Sara kan pyssla till det själv. Gå gärna in på Sara´s blogg för att se hur det ser ut idag, superdupersara.blogg.se. Tycker det ser riktigt bra ut, lite mer blommor så blir det perfekt!!

Igår var jag på skyttebanan vid Staberg för att skjuta upp för kula, vad jäv...a nervös jag var😋, är så jobbigt när alla ska titta på när man ska skjuta. Först fick vi avlägga säker vapenhantering, därefter salongsgevär och precisionskytte vilket gick hur bra som helst🙂. Sedan hade jag inte riktigt bestämt mig för klass 1 och älgstudsare när jag inte tränat så mycket men fanns liksom inte så mycket att tveka på när ledarna för kursen tyckte att jag skulle prova att skjuta upp när det andra gått så bra. Jag måste ju säga att det är lite skillnad på salongsgevär klass 4 och klass 1, men det gick riktigt bra. Sköt tre serier (1 serie 4 skott), första serien två bom och kände verkligen vad hackig jag var med att följa pappälgen i rörelsen men de andra två gick bra så det blev godkänt. Så kul, och blev lite stolt över mig själv och det händer ju inte så ofta kan jag ju säga. Vilken härlig grupp det är vid jägarskolan, mycket skratt,pepp och prat, kommer verkligen sakna dessa kursdagar när det väl är slut. Har nu hagelskyttet kvar, och det är träning på söndag igen (heldag) och känns det bra så skjuter jag upp nästa vecka. Ångrar verkligen inte att jag går denna kurs, sedan får vi se vad det blir med vapen och skytte sen, men det är en utmaning att få lära sig nya saker som man aldrig har gjort förrut🙂.

 

 

Denna vecka börjar Erik sin nya praktik på kulturförvaltningen, han ska jobba med att sköta om världsarvet Falun. Fungerar detta bra, vilket jag hoppas kanske det går över i en tv tjänst så jag hoppas innerligt att det går bra för min goa fina son Erik, han vore så värd detta❤.

Skriver mer i helgen efter att jag förhoppningsvis ha besökt Rättviksmarknaden och tränat hagelskytte.

Ha en bra vecka, kram❤