26. apr, 2017

Kan nu bara bli bättre

Har inte varit någon riktig flyt nu när det gäller utställning eller kurs för oss, dels Zunes vattensvans och därefter märkte jag att Zune nyste och fnyste och åkte in till veterinären och det var troligtvis noskvalster, så bägge killarna har fått medicin (stronghold) för detta och inte fått träffa andra hundar😥.

 

Börjar nu se en liten ljusning när Zune är nys och fnysfri och så även Bozze, så nästa vecka hoppas jag att det blir som vanligt igen. Känner att det är viktigt för mig att mina bus är i form och att det inte heller är någon smittorisk till andra hundar.

I helgen har jag varit på Working-test kurs i dagarna två utan hund, och det kändes väldigt konstigt måste jag ju säga. Hade önskat att Zune fick vara med speciellt under dag 2 då det var litet wt-prov med utbildade domare och allt, men man får inte allt man vill har jag ju märkt. Fick i alla fall äran att ta lite kort på de övriga deltagarna och var med Pia Holmlund som var en av domarna, och fick med mig massor av tips och råd på hur jag ska tänka och träna och få in lite stilpoäng, när jag tränar och tävlar själv. Det jag ska träna extra på när jag har analyserat lite är fotgåendet fram till "rutan" och att stadgan sitter så Zune och Bozze inte knallar för tidigt. Knallar de för tidigt så blir det ju en 0 och det vill man ju inte😲. Skriver lite mer om kursen lite senare under fliken kurser/träningar, har varit lite ledsen över att att inte Zune var med så jag inte har haft lust och motivation till detta😥. Var lite extra kul att få veta att Pia Holmlund som var domare dag 2 hade 3 egna goldens, lite kul att höra och se att det finns aktiva goldens som är ute på träningar och tävlar i WT och jaktprov.

Nästa utmaning/kurs blir om alla håller sig friska och krya helgen vecka 18, då Janne och Zune ska på fortsättningskurs i viltspår för SSRK, ska bli spännande och höra hur det går för mina fina killar❤. Ska även försöka hitta en c-prov wt och gå med Zune nu när jag gärna vill prova själv med hund när vi inte kunde i helgen, vi får väl ta 0 på alla rutor första gången så vi vet sen vad vi ska jobba med🙂.

Jag har även nu börjat med skytteträningen inför jägarexamen, måste ju säga att jag var nervös men vad jäkla kul det var!!! Till och med jag träffade ju vid lerduveskyttet, hahah. Trodde inte det skulle vara så kul som det var, fick lite blodad tand inför lördagens kulskytte träning. En av mina kursare i jägarskolan "Olle" tog lite kort och filmade mig när jag sköt så jag ska be Sara att lägga upp en film när jag skjuter skarpt för första gången i mitt liv!!

Skriver mer längre fram i veckan, ha det så bra så länge❤ Kram