17. apr, 2017

Påsken

Då var påsken för detta år snart över och det har varit en väldigt lugn och skön helg. Vi åkte ner till mina föräldrars sommarstuga vid Hjortens Udde på långfredagen och jag kan ju säga att det var snökaos på vägen ner. Det var mycket bilar som hade satt på sina sommardäck som inte kom upp för backar och så var det personer som inte alls borde vara ute med sina bilar överhuvud taget som körde i 30 km i timmen, och släppte inte förbi den kö som blir bakom😠. Nog med klagomål från min sida men det blev en lång resa ner till stugan, på vägen ner hämtade vi även upp Sara i Karlstad så hon slapp åka själv ner med sin bil med sommardäck.

Min syster Malin och hennes två döttrar var redan på plats vid stugan när vi väl kom ner och kvällen blev lugn och skön med god grillad mat och lite vin. Malin hade även hunnit med att lägga ett längre spår åt Zune som han skulle få gå på påskafton, vilket var jättebra nu när vi ska börja lägga lite spår inför nästa prov som blir inom kort.

På påskafton så gick jag och Janne en kortare promenad på morgonen med hundarna och jag passade även på att ta lite kort med min nya kamera Canon EOS 700D, måste ju träna lite på fotografering nu så att det blir de kort jag vill ha. Efter påskfrukost med äggkrossar tävling som Matilda vann brutalt (hihi), gick jag och Janne ut för att lägga blodspår åt Thor och Hanna och Malin la även ett spår åt Bozze för denna dag skulle samliga hundar få träna viltspår.

Zune fick börja gå, och det gjorde han jäkligt bra tycker jag, fixade startrutan, vinklar, blodupphåll hur bra som helst, han hade även motivationen uppe hela spåret och det var nästan så att han gick för fort och det har han ju inte gjort förrut snarare tvärtom. Det vi ska träna lite extra på är tokvinklarna, han fixade det men vill nog gärna gena i dessa och blev lite osäker när vi ville han skulle gå ända ut i tokvinkeln, men jag tror det är en smaksak hos viltspårsdomarna hur de vill att hundarna ska lösa det. Får stora stjärnan denna dag och det är dags för att gå lite prov igen❤. Janne ska på viltspårskurs 5-7 maj för SSRK, och Janne ska försöka att få att han och Zune får går ett prov denna helg om det är möjligt att göra så🙂.

Efter att de andra två spåren hade legat några timmar så fick juniorena gå, Bozze fick gå först. Så stolt över hans prestation denna dag i blodspåret, har inte jobbat så mycket med detta utan sist vi gick något var förra året i oktober då han endast var 4 månader. Tyckte han fattade på en gång vad vi ville och tog spåret bra, och fixade även vinklarna även en över en väg, det var en ganska stark sidovind när han gick sitt spår vilket gjorde att han gick något bredvid och lite högt med huvudet ibland, men han fixade det och var så stolt när han hittade sin klöv. Var så stolt över mina killars prestation och fick verkligen mersmak för att lägga fler nu, tack Malin för spårläggningen!!. Sist men inte minst gick vi spåret jag och Janne hade lagt till Thor (Hannas beagle). Hanna gick med sin Thor och de fixade det jättebra, vi hade lagt flera vinklar och bloduppehåll och det var inga problem. Tror att de snart är klara för anlagsprovet och önskar dem lycka till med detta! Så denna dag hade vi tre mycket duktiga hundar i spåren och nu är det bara att fortsätta träna med svårigheter och störningar och börja gå lite prov så får vi se hur långt det räcker😀.

Jag hade även gjort en liten påskhare jakt till de yngre tvåbenta, och det är alltid lika kul och se hur de springer/går omkring och letar efter sina ledtrådar för att till slut hitta godisägget🙂. Vi fick även till ett gott påskbord där alla hittade något som de tyckte om, och vi fick påsktårta som Erik komponerade ihop och god efterrätt som Malin gjorde till kvällen. 

Jag hann även med ett dopp i poolen, men det var i varmaste laget (40 grader) så det blev ett kortare bad men så skönt.

Igår åkte vi hem igen, efter ett längre stop i Karlstad och Segerstads dressyr stall, måste ju få se lite hur prinsessan mår och att hon har det bra i stallet. Glitter såg ut att må prima, lite pigg denna dag efter att ha vilat i dagarna två så Sara tömkörde henne väldigt bra. Vi passade även på att ta lite profilbilder på Glitter som Sara kan lägga ut på sin blogg och instagram, så gå gärna in och besök Saras insagram och blogg.

Så var denna påsk snart slut, och känner mig idag lite trött och off men ska börja ladda om lite så jag orkar med arbetsveckan har lite saker som jag känner jag måste ta tag i 😲. 

Ha en fortsatt skön söndag❤.

Nästa helg är det Working test kurs för Sara Wester i dagarna två, som jag har längtat efter denna helg och hoppas verkligen att jag lär mig massa nytt som vi kan träna jag och mitt stora bus.