12. apr, 2017

Träning med Bozze i Lenåsen

Igår kväll var jag och Bozze iväg på träning själva i Lenåsen för May Scherp Samuelsson och Golden Retriever klubben. Janne och Zune var hemma när Zune fortfarande inte riktigt är 100 % bra efter sin vattensvans som han fick i helgen.

Det vi började med var att få gå en liten lydnadsbana som May gjort i sin stora fina skogshage, jag tyckter Bozze lyssnade bra och sökte kontakt med mig så övningarna sitta kvar, inkallning, fotgående,stanna och greppa dummy fixade han galant🙂, Bozzes grundlydnad börjar bli riktigt bra. 

Därefter fick vi göra två stationer som kan vara vid ett WT c-prov, tyckte Bozze gjorde det bra fast vi har en del kvar att jobba med, speciellt avslutet med avlämningen och avståndsbedömningen var dummysen slår ner. Han är ju trots allt nybörjare på detta, och ska få lyckas och tycka det är roligt så motivationen växer för att apportering och sök. Bozze fick även bekanta sig för första gången med fågel, May hade med sig kråka och mås och Bozze var väldigt intresserad och ville gärna greppa bägge fåglarna😀.

Det var även meningen att vi skulle träna lite skott på håll, men det blev så sent att det nästan var mörkt när vi gick in till May för att fika och teori, så det får bli vid nästa gång som blir den 25 april.

Tror att få åka iväg med Bozze själv utan Zune är väldigt nyttigt, för det märks lite att han litar mycket på Zune när han är med, och han måste bygga upp sitt egna självförtroende.

Igår fick jag även reda på av May och en annan kennelmamma att det är en trimminingskurs på gång den 28 maj i Leksand som Goldenklubben södra/Gävleborg anordnar, och då är det även utställningsträning på em. Så jag har nu anmält mig till denna kurs/träning, och hoppas att jag får delta när det var begränsat med antal platser🙂. De kommer även sälja lite saxar/trimborstar och annat roligt från Paw of Sweden vid trimkursen, så vem vet kanske blir det lite investeringar i nya trimsaxar och borstar.

Det är är träning igen på torsdag men då är det för Sara Wester vilket jag ser fram emot, då är det jaktlydnad för Bozze. Ska nog även försöka boka in ett eget tillfälle med henne, för jag behöver lite tips och råd i att börja apportera med Bozze  Zune får vila till påskhelgen så han blir riktigt bra för att få jobba med blodspår.

Ha en riktigt bra dag❤