20. mar, 2017

En bra vecka

Förra veckan var en bra vecka, hann med mycket som jag ville och jag gjorde det teoretiska provet för jägarexamen och fick det godkänt!! Var så nervös inför detta prov när jag inte hade studerat så mycket som jag önskat men det gick bra tack och lov bra😀, så nu är det snart dags för den praktiska träningen och prov på detta😲. Tycker man har fått med sig en hel del från denna teoretiska del av jägarexamen både i kunskap kring djur och natur som jag inte visste förrut och som är bra att veta när vi är ute i skog och mark🙂.

Har även börjat planera för sommarens utflykter och vi hade tänkt att vandra lite vid Grövelsjön och kring Idre fjäll.

Första målet för vandringen är att gå till sjön Hävlingen som ligger 13 km norr om Grövelsjön, där där vi tänkt att hyra stuga en natt. Vi tänkte parkera vid övre parkeringen i Grövelsjön som är precis vid trädgränsen ca 850 m över havet. Promenaden tar ca 3 timmar men ska nog ta lite extra pauser bara för att njuta av det fina landskapet, myggmedel är nog även bra att ha med sig för jag kommer ihåg sist när vi var där när det var jäv.... med knott🤪. När vi kommer tillbaka efter övernattningen vid sjön Hävlingen så tar vi bilen till Idre och Sporthotellet och ser oss om i omgivningarna där. Hundarna ska även med på denna tur och då är ju Bozze över 1 år så jag hoppas att han är redo för lite längre promenader. Vi  håller ju på att träna för fullt nu både jag och Janne både styrka och längre promenader så vi ska orka med att även njuta lite av att gå och inte bara pusta och tycka det är drygt. Vi ska försöka provgå lite innan vi åker iväg och tanken är att vi ska gå upp till fäbon genom skog och mark, sova över där och gå hem så vi får testa utrustning och hur det är att vandra lite längre, det är ca 1,2 mil upp till fäbon från oss🙂.

 

 

Har även planerat in mycket träning med grabbarna under våren, och får nog se över planeringen igen för just nu känns det som det är något varje helg, och jag måste nog dubbelkolla med Sara när hon ska ut och tävla med Glittran så det inte blir dubbelbokat för Jannes skull som ska köra henne till tävling. Har ju planerat in träningar/kurser för Sara Wester, viltspårskurs för både Zune och Bozze med SSRK Dalarna, och träffar med Golden Klubben Dalarna/södra samt utställningar med team Thor😀.

Får sätta mig någon kväll tillsammans med Janne och gå över helgerna framöver så vi faktiskt hinner med allt och kan njuta av det så det inte blir för mycket, men det är ju så himla kul!!

Har även skrivit lite från söndagens privatträning för Sara Wester under fliken kurser/träningar så gå gärna in och läs, är så nöjd med träningen det blir intensivt men får med mig massor hem som vi kan träna vidare på.

Ha en bra vecka alla ❤.

Dagens foto är på mina godingar från gårdagens träning, och det är Sara Wester som tagit korten😀