13. mar, 2017

Vår i Karlstad

Börjar detta inlägg med en mycket tråkigt och ledsamt meddelande och det är att min syster Malins fina och goa hund Turbo nu har lämnat jordelivet efter en tids sjukdom😥. Är lika ledsamt varje gång när en av familjens fina hundar inte finns med oss längre, de saknas verkligen och varje hund har haft sin personlighet och egenskap som gör dem så speciella❤. Tubbe har varit för mig en "liten" men stor kille som gillar att få komma upp i knät och gosa och helst ska vi också hinna med och slå ut ett glas vin eller två, då hade vi lyckats vekligen😋. Ett minne som jag nu bär med mig från när vi sågs sist i julas blir när han såg så stolt ut när han var med Zune, Bozze och Maja, en riktigt retriever flock och han såg ut och må riktigt gott. RIP Tubbe ❤.

 

I lördags åkte hela familjen till Karlstad för att hälsa på Sara, Danne och Glittran, vi var där bara över dagen så det blev intensivt men så roligt. Vi åkte först hem till Sara och Danne för att äta en liten lunchmacka för att sedan åka vidare till Glittran i Segerstads dressyrstall. Kan ju säga att det var vår nere i Karlstad, varmt och ingen snö 😀!! Vi mockade och pysslade lite med Glittran innan träningen. Glitter var i värsta pälsfällningen och vi fick ur massor av päls. Glitter är lite extra känslig under fällningen, kliar nog i pälsen och är obekämt så Sara har haft några ridpass nu som varit lite mindre bra. Träningen idag gick faktiskt riktigt bra, så jäkla fin i traven och galoppen börjar se luftig ut. Det märks verkligen att de har jobbat henne rätt och att denna ridning passar både Sara och Glitter,  och det är framför allt att inte stressa utan hitta lugnet men ändå ha en bra framåtbjudning. Glitter jobbar nu liksom genom hela kroppen och får med sig bogarna så att stegen blir mycket bättre. Sara har verkligen fått ett stort stöd av sin tränare Anki Carlsson, som har så mycket erfarenhet av hästar i olika nivåer och ålder och är även utbildad tränare och dressyrdomare, så är ju Anki också Sverigen bästa ridinstuktör 2017😀.

Jag filmade och tog lite kort denna dag så är ni intresserade och se lite från träningen så gå gärna in på fliken videoalbum så får ni se en liten del av träningen. Efter träningen och pyssel igen så åkte vi hem till Danne och Sara igen för att göra lite god kvällsmat, vi lånade hyreshusets gemensamma lokal där vi kunde både göra maten och sitta och äta och prata, jag njuter så när hela min lilla familj är samlad. Sara och Dannes lägenhet har idag inte någon plats för matbord och stolar så vi sitter annars så trångt när vi hälsar på i deras myssoffa, men denna lösning var ju bra. Blev en toppen dag i Karlstad, saknar allt mina tjejer en hel del och önskar att man kunde hälsa på lite oftare, men får ju vara glad om det blir 1-2 gånger i månaden.

Igår var vi till Finnbogård och jaktlydnadsträning med båda grabbarna, jag gick först med Zune i nivå 1 och fokus idag var störningar och inkallning. Jag och Zune jobbade även idag utan koppel vilket han fixar mycket bra så även med störningar. Kände dock att både jag och Zune inte var i toppform, vid inkallningen som han brukar göra klockrent började han gå innan jag kallade in. Han liksom började smyga iväg mot mig, så ska träna lite inkallning under veckan. Bästa var i alla fall att jag kan visa han ett linjetag, han är fokuserad och inväntar vad jag säger. Jag ger han beröm och återgår till sitta kvar vid min sida. Stolt matte att jag har en så duktig kille🙂. Sedan var det Bozze och husses tur i nästa grupp som var för mer oerfarna och unga hundar och de tränade mest kontaktövningar och även inkallning. Var lite lång väntan igår när Sara skulle hinna med och ge alla ekipage egentid ( som också är jättebra) men Janne tyckte det var lite mycket vänta ibland. Tycker Bozze fixar det mesta riktigt bra, duktig i inkallningen och kontaktövningarna. Ska nog träna lite mer fotgående och jag ska stötta Janne lite hur jag brukar göra i detta, Janne har ofta en liten snällare gräns vad fotgående är än vad jag har😲. Men det var så kul att få se dem träna, Bozze är ju inte så gammal än så kraven ska inte var så jätte höga utan det ska vara kul att träna och ha kontakt med förare❤. 

Idag har Erik åkt på kryssning, han ska åka till Helsingfors och vara borta i hela tre dagar. Hoppas han får det riktigt trevligt och att det inte blåser allt för mycket på Östersjön. Kul för honom!!

Ha en bra vecka ❤.

Fotot på mig, Janne och Tubbe har Malin Edvardsson tagit❤