25. feb, 2017

Solig lördag

En underbar lördag med sol och värme, kändes faktiskt som att våren nu äntligen är på väg. Gick en längre tur på Toftans is idag, så hundarna fick springa av sig ordentligt. Ska i kväll iväg på jaktlydnadsträning för Sara Wester vid Finnbogård så då ska de få tänka till bägge två, Zune får gå första timmen i nivå 2 och Bozze i nivå 1 som är för nybörjarna🙂. 

Blev lite glad igår för jag fick hem ett brev från Golden klubben Dalarna/Södra Gävleborg och de kommer starta igång en kurs i jaktlydnad/apportering för Golden retrievrar. Kursen är riktad för de som vill veta mer vad som krävs av din hund och målet är att starta WT eller B-prov. Så det kommer att bli en kombination av teori och praktik av momenten som ingår i WT och B-prov, och även förstå ord och begrepp i jaktprovsbestämmelserna och råd och anvisningar för workingtest. Riktigt kul att de börjar att starta upp något i Goldenklubben/Dalarna för jag tycker jag ser alldeles för få Goldisar ute på träningarna utan det är mest jaktlabbar, labbar och flattar som är aktiva och tränar sina hundar. Men vi har då anmält bägge hundarna till detta. Kursen startar 2 april om vädret tillåter och blir därefter ytterligare 5 gånger. Ska bli så spännande och se vad detta blir och hoppas det blir några som anmäler sig mer än vi🙂. det är May Scherp som är jaktansvarig i sektionen som ska ha kursen och platsen blir där hon bor det vill säga Lenåsen i Boda Kyrkby.

I dag kommer även Sara hem på liten visit, saknar henne så mycket här hemma trots att jag vet att hon har det så bra i Karlstad. Så det blir lite mys i kväll med hemmagjord pizza när jag kommer hem från träningen med grabbarna bus🙂. Blev extra glad i går när jag fick höra att hon hade fått sommarjobb vid Karlstads kommun, skönt för henne att det är fixad och kan nu vara kvar där under sommaren och pyssla om Glittran vid Segerstads dressyrstall.

Ha en fortsatt bra dag så skriver jag säkert ett inlägg i morgon igen när jag försöker analysera dagens jaktlydnadsträning.

Kram❤