17. feb, 2017

En snabb tur till Karlstad

Blev flera inlägg denna vecka, men passar på när lusten att skriva finns.. Det var en lite lugnare vecka för mig på jobbet, och tog då beslutet att ta ledigt torsdag och fredag. Har längtat att få åka ner igen och titta på när Sara och Glitter tränar för sin tränare Anki och de tränar på torsdag kvällar. Tyvärr blir det ju inte så ofta att man åker under vardagarna när det jobb och andra aktiviteter, men denna torsdag passade perfekt och det blev ju inte sämre när Janne hade möjlighet att ta ut en ledig dag för att följa med mig❤.

När vi kom ner så åt vi lite middag i Sara´s och Danne´s lilla studentlägenhet, tur att de tycker att det går bra att ha det så litet för jag skulle inte klara av att inte få gå undan en stund och bara vara själv. Det kanske är tur att Sara har Glittran att åka till så att de får lite egen tid på var sitt håll en stund. 

Det var i alla fall härligt att träffa Glittran igen och hon såg ut att må mycket bra, hon har nu värsta pälsfällningen och det har märkts när Sara har ridit henne för hon har då väldigt mycket nerver utanpå. Vid förra torsdagsträningen fick nog Anki se Glitter när hon inte är på humör utan det finns saker överallt att reagera över😲, men det är tur vi känner henne så bra nu och att det är övergående och inte så häftigt som det var för några år sedan.... Dagens träning var betydligt bättre och de kunde komma till bra träning igen och målet är att ha en avslappnad men framåt Glitter vilket de har fått till mycket bra. Värsta jag vet är när man stressrider Glitter och att man rider henne i för hög form allt blir då bara en strid och Glitters steg blir korta. Anki menar att hon måste rida igenom ryggen och plocka upp henne i tävlingsform är inte svårt utan konsten är att kunna reglera när det är låg och hög form och det är ryttaren som avgör hur det ska vara. Har märkt de senaste gångerna jag sett dem så är hon lugnare vilket gör att både galoppen och traven blir större😀. Är så kul att se dem träna, saknar verkligen denna del att få följa mitt lilla dreamteam i vardagen och jag är väldigt glad över att Sara rider henne så bra och full tid igen. Innan vi åkte från stallet tog vi fram kaffe korgen och fikade tillsammans i sadelkammaren där det finns ett litet bord och stolar, riktigt mysigt.

När vi skulle åka hem igår var jag väldigt tacksam över att Janne var med, vi fick nämligen byta till reservdäcket igår när vi lyckades få in en stor bult i ett framdäck, usch vad det lät och jag hade verkligen inte velat gjort allt det där själv😲. Tur jag har en händig man som kan allt med bilar och sånt som jag är gör dålig på och inte vill lära mig...... Vi var inte hemma i Lövänget förrän kl 00:30 och tyckte lite synd om Janne som gick upp kl 5 igen för att komma iväg till jobbet, själv är man ju ledig även idag och ska bara njuta och plocka lite här hemma. Har faktiskt hunnit med att gå uppför hela Lövängetsberget nu på morgonen med grabbarna så jag har rört på mig lite så jag fick upp lite puls igen, lite stolt över mig igen att jag har börjat att träna lite.

Ha en bra dag så skriver jag kanske igen efter söndagens avlämningskurs med Bozze i Fagersta🙂 Kram❤