13. feb, 2017

Finbesök

I helgen har vi haft finbesök av mina föräldrar och deras vackra hund Maja, som också är en Golden Retriever. Alltid lika trevligt när de kommer och så vet jag att det är perfekt ordning i tvättstugan när de åker för mamma plockar för det mesta med all tvätt och manglar det som jag alltid prioriterar bort. Är så roligt när mina nära och kära hälsar på oss i Sundborn, tyvärr blir det inte allt för ofta men jag uppskattar det varje gång.

 Denna helg har jag inte planerat något utan vi var bara hemma, vilket inte tillhör vanligheterna men så avkopplande🙂. Tycker annars det är väldigt roligt att planera för att det ska hända något men känns som det inte uppskattas eller säger nej till mina ideér bara för att de är mina eller inga komentarer alls. Slut på självömkan men känslan säger så🤔.

Har börjat träna Bozze mer och mer i jaktlydnad och även lite apportering och sök, och jag tycker han är så positiv till arbete och fattar snabbt vad matte vill att han ska göra. Igår när vi var ut i skogen hade vi först lite lydnad i form av fot, sitta kvar, ligg och inkallning och det gick riktigt bra. La även ut två dummys, han fick sitta kvar och vänta själv utan koppel därefter invänta mitt kommando "ut" och hämtade in dummysarna till mig. Jag var så lycklig att vi fixade detta, dels att Bozze förstod vad jag ville och väntade på mina direktiv och att jag kunde vara lugn och lita på honom. Stora stjärnan idag till min lilla Spillevink❤. Nästa helg är det anlämningskurs i Fagersta (heldag) och jag ska nog ta med Bozze på detta för att få till en bra avlämning, har nu haft fokus på att han ska ut, hämta in till mig och få massor av positiv beröm. Han släpper lite tidigt ibland, när han vet att jag har något gott att ge honom men har inte lagt någon vikt än vid detta utan glädjen ska nu vara vilja apportera och komma in till mig. Zune fick även han jobba lite med sök igår la ut pälsdummysen samt två andra dummysar och fick en ganska stor sökruta att leta på, och det fixade han riktigt bra. Han har bra tempo ut och in och börjar nu arbetet direkt med sök och har ett bra grepp om dummysen och bra avlämningar. Ska bli så kul att gå Working test kursen i april med honom för att se om han kommer att fixa ett c-prov med matte🙂.

Fina hundar har jag och de ger mig så mycket positiv energi och viljan att lära mig mer hur de kan jobba i skog och mark samt få en bra lydnad så de fungerar socialt och inte minst är de så kul att jag och Janne delar detta intressse så vi kan åka iväg på roligheter tillsammans  med våra grabbar.

Ha en bra vecka önskar jag er alla❤