28. jan, 2017

Intensiv vecka

Efter en intensiv vecka med mycket jobb så blev det äntligen fredag och inte vilken fredag som helst utan min och Jannes bröllopsdag. Jag hade gett Janne i födelsedagspresent en övernattning med trerätters vid Tällbergsgården och det var riktigt skönt och trevligt. Jag hade bokat en minisvit med bubbelbad så när vi kom fram så blev det lite skumpa och bad innan middagen som hade planerats in till klockan 19🙂. Maten var väldigt god och jag valde viltmenyn med både svamp och hjortfilé. Fick även smaka på ett väldigt gott dessertvin som jag bara måste köpa hem, de hette Moscato Dásti 2015 la Lupa som är ett franskt dessertvin och jag fick även ta ett kort på flaskan så jag hittar på det på systemet Jag har ju så svårt med likörer och starkviner, tycker jämt att de blir för fränt i smaken. Detta vin hade endast 5 % alkohol och var lite mer bubbligt och det gillar ju jag🙂. Det går tyvärr fort när man har roligt så nu är vi hemma igen och har hunnit med att vara och hälsa på svärmor som hehövde hjälp med att fixa en mailadress och så har vi storhandlat på Ica Maxi. Nu ska vi försöka sno ihop lite hemmagjord pizza och så blir det lite film som Erik har valt. 

Ska även i helgen försöka plugga till onsdagens Jägarskola, har nu kommit in på vapen och det är väldigt mycket nytt för mig så jag har fullt sjå att hänga med. Som tur har vår kursledare med sig vapen, hagelpatroner och kulor så man får en liten bild på vad det är. Han ska även ta med sig en skyttesimultor till två av träffarna, så vi får öva lite innan det blir skarpt läge i april. Tycker faktiskt det är riktigt roligt och intressant och har lärt mig en hel del nytt när det gäller vår natur. Tror vi blir klara om vi klarar proven vill säga i maj månad så det är ett tag kvar. Den 20 februari ska vi faktiskt på studiebesök vid Jaktia i Falun, så då tänkte jag vara med för att se lite vad som kan vara lämpligt att införskaffa vid ev jakt för en riktig "beginner"🤪. 

I morgon blir det jaktlydnad i Finnbogård och det ska bli riktigt roligt att få träna med fler igen, behövs verkligen på bägge grabbarna. Zune har varit lite dryg ett tag när flera av tikarna i grannskapet löper, men det blir väl snart bättre hoppas jag. Bozze är full av bus, vad jag gillar denna kille han är så vaken och pigg vill verkligen göra rätt men är en hel del kan själv på mitt eget sätt 🤪. 

Ha en fortsatt trevlig helg!!