22. jan, 2017

Underbara helg

Har varit en väldigt bra helg, hunnit med det jag har velat och så har Sara varit hem en sväng och hälsat på vilket uppskattas av oss alla i familjen. Tråkigt nog blev det bara fredag till lördag när Sara hade stalljouren på söndag morgon, men vi får vara glada att hon kom så vi fick mysa lite hemma och planera lite inför kommande tävlingssäsong för henne och Glittran. Jag fick även hjälp av Sara att ta lite vinterbilder på grabbarna bus nere på isen, är så mycket lättare att få till  bra bilder när man är två. Använder min instagram som bilddagbok, så där lägger jag ut de bilder jag tycker blir lite bra. Vi tränade även lite apportering och avlämning med Bozze och han är riktigt motiverad för att jobba🙂. Sara lärde honom även det viktigaste av allt, och det är high five😀, tror hon har lärt alla våra hundar denna viktiga del i lydnaden... hihi.

 

Mina planer för träning/kurser/utställningar framöver för grabbarna är följande (tom 6maj)

27/1 Jaktlydnad (bägge är med)

19/2 Avlämningar, kursdag (Bozze) Denna heldag ska vi vara i Fagersta ridhus och djupdyker i avlämningar med både teori och praktiska övningar så jag förhoppningsvis får in en bra teknik  med Bozzes avlämningar.

25/2 Jaktlydnad 17-18 Zune och 18-19 Bozze. Olika kunskapsnivåer

12/3 Jaktlydnad 17-18 Zune och 18-19 Bozze

26/3 Jaktlydnad 17-18 Zune och 18-19 Bozze

8/4 Utställning Ludvika BK Inoff. Bägge grabbarna och med team Thor

22-23/4 WT kurs och då är det bara med Zune. Detta är en två dagars kurs då vi tränar allt om den förhoppningsvis roliga tävlingsformen workingtest, och då mot c-prov. Målet är att jag ska känna mig förberedd och bekväm för att starta ett WT. Innehåller både teori och praktik och vi går även igenom regler och vad som ger bra poäng och vad man bör undvika. Janne kommer även vara funktionär vid kursen😀.

6/5 Utställning i Lidköping med bägge grabbarna och även nu är vi med team Thor🙂.

Skulle även vilja ha en kurs med Bozze med antingen viltspår eller jaktlydnad mot apportering så han får träffa andra hundar än Zune och jobba som Zune har fått gjort vilket har känts bra för mig att få vägledning när man fastnar och vill ha lite coachning och tips🙂. Har även som mål att Zune ska träna viltspår hemma för att starta fler öppenklass i viltspår. 

Roligt med lite planer och sen har vi ju Sara och Glittran som ska ut och visa upp sig under våren, tror hennes första tävling blev 2 april. Ska bli så spännande och se hur detta året blir för mitt lilla dreamteam❤.