7. jan, 2017

Riktigt kallt

Det är väldigt skönt att ha lite extra lediga dagar, och få göra lite vad man vill för en gång skull. Åkte ner till Sara i torsdags och fick faktiskt Janne med mig denna dag då även han var ledig och Sara behövde hjälp med sin bil, en lampa hade gått sönder fram på bilen och hon visste inte riktigt hur man skulle byta och då är det väldigt bra och ha en händig pappa😀. Väl nere i Karlstad så blev det promenad med hundarna och en liten lunch innan vi drog vidare till Biltema för att hitta rätt lampa som gått sönder på bilen samt handla lite mat till kvällen. Därefter åkte vi till Glittran i Segerstads dressyrstall för att mocka och se när Sara tränade vår lilla stjärna, det såg riktigt trevligt och harmoniskt ut så jag är riktigt nyfiken på hur årets tävlingar kommer att se ut om det ser så här bra ut. Sara har tänkt sig rida (tävla) MSV:B i år så det blir spännande att se hur det går. Under träningarna för Anki Carlsson så är det mycket programdelar som tränas just nu och att hitta lugnet fast med energi😲. Vi hann även när jag var nere att ordna med ryttarlicensen och medlemskapet för FARS, det blev Falu ryttarskap i år igen som Sara tävlar för och det känns bra för Sara. Nu gäller det bara att hitta lämpliga tävlingar som finns i omgivningarna som måste planeras in i god tid så att det fungerar för samtliga. Janne måste ju skjutsa dem till tävlingsplatserna när varken Sara eller Daniel har körkort för att dra vagnen. Så jag hoppas hon skickar dem hon är intresserad av att tävla så Janne kan planera in rutterna till Karlstad med omnejd under vår/sommar.  Vi åkte hem ganska sent från Karlstad så klockan hann bli 00:30 innan vi var hemma i Lövänget igen, men det var det värt❤ så kul att få hälsa på mina tjejer och rå om dem lite extra.

Kylan kom även till Sundborn igår, det var hela -28 grader här så nog bet det i kinderna när man var ute med hundarna och de fick även ha på sig sina täcken när vi var ut. Vi har nu börjat gå på sjön Toftan för isen har nu blivit tillräckligt tjock så att även jag vågar mig ut på den, skönt för hundarna att sträcka ut och få springa helt fritt🙂.

Passade även på igår att frosta ur frysen när det var kallt, inte så kul men skönt att få gjort för det behövdes. Jag hade glömt att stänga den ordentligt för några månader sedan så det var fullt med is i frysen som inte skulle vara där😉. Så det blev helt enkelt en pysseldag inne när kylan var som värst, skönt att få gjort sådant som man ofta prioriterar bort för det är så tråkigt men bör göras....

Idag har det däremot varit lite mildare ute så det blev träning med grabbarna ute idag. Det var lydnad på schemat för bägge två. För Zune blev det fotgående med störningar (la ut pälsdummysar som störningar), och det gick mycket bättre idag än när vi tränade vid Finnbogård förra helgen. Blev även lite inkallningar där han skulle gå förbi störningar och direkt till mig och fixade även detta galant. Skönt att vi fixar det hemma i alla fall då vet jag ju att det finns där någonstans när det är träning i grupp. Zune går väldigt bra fot utan koppel och ska försöka få det att fungera bra även på jaktträningarna.

Med Bozze blev det inkallning, sitta kvar när jag gick ifrån samt sitta kvar med en störning bakom honom fast han skulle komma på inkallning till mig. Jätte duktig kille som vill göra rätt. Vi gjorde även övningar med fotgående utan koppel och sist en liten apporteringsövning. Stora stjärnan till Bozze idag❤. 

Idag ska Erik göra mat så jag är väldigt spänd på vad det ska bli, tror det blir något med kyckling så roligt att han gillar att göra mat ibland och så lärorikt när han en dag flyttar hemifrån att kunna laga lite mat till sig själv och lite festmat om han får besök.

Ha en fortsatt bra helg🙂.

Lägger idag upp en bild på mig och Glittran, som Sara tog på oss när vi var till dem i torsdags.