28. dec, 2016

Jul

😀Julen var kort i år med endast en extra ledig dag, men jag tycker att vi har hunnit med det vi ska men det har verkligen gått fort.

Dan före dopparedagen åkte vi ner till sommarstugan vid Hjortens udde för att fira julafton med "tjocka släkten", vi kom ner ganska sent för jag hade jobbat först till 13:00 och vi åkte även förbi Sara i Karlstad för en fika. Sara kom ner till stugan först på julafton när hon hade lite pyssel i stallet först med Glittran innan hon kunde åka. Vi var först vi stugan tillsammans med mor och far, resten av gänget kom på julafton.

Julafton var hur bra som helst med god mat, tipspromenad, gofika, bus och korttagning med alla hundar, god julmat, fina klappar och sist men inte minst väldigt trevligt sällskap❤. Julafton avslutades med dopp i bubbelpoolen och "vacker" sång😋 av oss som badade. Fick även av bästa mor och far veta att nästa jul bjuder de oss till Lofsdalen en vecka under jul, de har hyrt två storstugor som vi kan vara i hela gänget + hundar så det blir mycket skidor både på längden, tvären och pulkaåkning.. Fotograf under julfriandet var Matilda Blom så korten här nedanför har nog mestadels Matilda tagit, vår lilla mästerfotograf🙂.

 

 

På juldagen åkte vi till Karlstad för att få vara med Sara en dag till, hon hade insläpp av alla hästar på kvällen och ville ha lite hjälp att få in alla 14 hästarna. I vissa hagar stod de två hästar och det kan vara svårt ibland att få ut en i taget när båda vill in samtidigt, är då väldigt bra att vara två som kan ta in varsin så ingen blir ledsen att få vänta en liten stund extra i hagen. Glittran är så rolig och social, hon ska prata med alla hästar som kommer in i stallet, är nästan så hon räknar in dem så att alla är inne. Finns en häst (förutom Glitter) som är så fin, det är Anki´s Fakir han är en valack som är 8 år och så jäkla snygg har dock inte sett hur han rör sig men Sara säger att han är vacker även i sina rörelser.

Efter intag, mockning och ridning så åkte vi till Bomstadbadens camping, för vi hade hyrt stuga och nu var det dags för lite juldags mys. Vi hade köpt med oss så vi hade ett litet julbord även idag och senare på kvällen spelade vi paketspelet vilket är uppskattat av alla i familjen. Skönt att få vara bara vår lilla familj en liten stund och prata planer och vad som händer i våra liv just nu.

 

Annandagen så gick vi en promenad vid Bomstadbadens camping och passade på att ta lite kort när vädret var så fint och när jag fick lite hjälp av Sara. Utcheckning var kl 12 och vi checkade ut precis tror jag🤪. Vi åkte sedan på lite mellandagsrea vid Bergviks köpcentrum och jag som inte skulle köpa något köpte mig ett par nya jeans, och två tröjor vid MQ. Tänk att jag kan fynda ibland, brukar ju annars aldrig hitta något på rean... Innan vi styrde hemåt igen så hjälpte vi Sara med intaget med hästarna och så fick jag ge en hejdå puss till Glittran, saknar verkligen detta pyssel med mockning och mys kring Glitter men jag vet ju att hon har det hur bra som helst här vid Segerstads dressyrstall.

Då är det jobb igen några dagar innan det blir nyårshelg, i år ska vi fira nyår med familjen Kvaråkers vilket alltid är kul. Innan nyårsfirandet ska jag åka till Finnbogård och träna med Zune vilket jag också ser väldigt mycket fram emot.

Extra tack till tomtemor för god mat och dryck på julafton❤