17. dec, 2016

Träning med Zune vid Finnbogård

Idag har det varit jaktlydnadsträning med Zune vid Finnbogård med Sara Wester. Vi var sju ekipage som var med på kurstillfället, vilket kändes väldigt lagomt. Att få träna när det är andra hundar med är så bra för mig och Zune, det blir liksom något helt annat när det är fler med😉.

Jag var ut en stund själv igår och körde lydnad i olika former och Zune var rena lydnadsproffset, men när det blir fler hundar så blir det liksom lite jobbigt för herr Zune och fokusera på vad jag vill. Men jag måste ju säga att det är bra mycket bättre än förra året då han pep första halvtimmen så fort någon annan gjorde något och sitta och vänta på sin tur var väldigt jobbigt så ofta gick han tidigare än vad jag ville. Idag så var det inget pip och väntade in mig i alla delar, finns dock lite att jobba på när det gäller fotgåendet. Jag vill gärna ha lite mer kontakt med honom, känns ibland som han ska kolla in så mycket annat som inte behövs. En annan sak som är jobbigt för honom är när Sara har kastat en dummys och vi måste gå förbi och göra en inkallningsövning, han vill gärna hämta in dummysen trots att det inte var uppgiften utan en ren inkallning med fot bredvid, men vi fick allt till den med och öva, öva, öva på denna uppgift.... Är väldigt nöjd med träningen, bra övningar och trevliga kursdeltagare🙂. Blir så laddad med positiv energi när jag har varit iväg på hundkurs, och jag tror även Zune tycker det är roligt att få komma iväg och jobba lite själv med matte❤. När vi kom hem så tog vi med oss Bozze på en långpromenad i skogen, så de fick springa av sig lite energi och även träning på inkallning med visselpipa. Känns som det blev en bra dag med mina två fina goldenkillar.

Jag har även hunnit med lite julstök, idag blev senapsillen klar som jag hade börjat med igår och hoppas nu att den kommer att smaka bra. Jag ska låta den stå och dra sig några dagar innan jag ska smaka av den. Jag har även tänkt att göra romsill och nubbesallad, men köper nog en burk med inlagdsill får vara nån måtta på präktigheten😋. 

Det är ju bara en vecka kvar till jul nu och det känns som jag har lite koll på läget, har några klappar kvar att ordna med men ska nog hinna med dem under veckan. Granen är ju faktiskt redan klädd och julpyntet står där det ska så nu kan julen faktiskt få anlända..

Ikväll ska jag och grabbarna gå på bio, jag ska se en film jag aldrig trott jag skulle gå och se nämligen Star Wars. Har lovat Erik detta, och jag har till och med sett föregående film igår kväll bara så jag är med i handlingen🤩. Filmen igår var helt ok, mycket bättre än de gamla filmerna som jag har tyckt varit mindre bra... Lovar att berätta hur den var i nästa inlägg...

Ha en skön och trevlig 4 advent😀.