12. dec, 2016

Tredje advent

Vilken härlig tredje advent det var igår, snön vräkte ner så nu har vi verkligen ett vinterlandskap🙂 . Började morgonen med att gå en promenad med hundarna i skogen tillsammans med Janne och Erik, och det var uppskattat av de fyrbenta godingarna för snö är verkligen jätte kul att busa i, passade även på att ta lite kort men det var svårt att få bra kort när det även snöade. Efter kaffet så åkte jag med Ulla, Sanna och lille Alvar ner till Sundbornsbyn för lite julmarknad. Tyckte inte det var så mycket att se/köpa detta år utan det blev endast två nya underlägg från Carl Larsson gården, men skönt var det att få komma ut och strosa i byn vilket man inte gör allt för ofta.

Denna tredje advent klädde vi även granen som vi var och tog i lördags, och den blev riktigt fin detta år (så klart den blev när jag var med själv😋) och jag hade som vanligt tänkt mig ha endast två färger och det slutade med att alla färger var i granen och allt som barnen gjort när de gick i grundskolan🙂, det blir nog aldrig en såndär stylad gran hemma hos mig utan fritt fram för alla kulor mm. Erik gjorde även lite julgodis, och denna dag blev det chokladbollsklubbor med strössel som han fått recept från Sanna och de blev riktigt goda! Lite pyssligt men helt klart värt mödan.

En annan rolig sak som hände idag var att WT-kursen som jag längtat efter att få gå kom ut för anmälan och jag har nu anmält mig och Zune vilket ska bli så roligt, har även anmält Janne som funktionär så även han kan vad som gäller vid rutor och regler.

WT-kurs

22 april, 2017 kl. 10:00 - 23 april, 2017 kl. 16:00

BIlden är tagen från Sara Westers hemsida Work in team.

Det är en tvådagarskurs och förhoppningsvis lär jag/Janne oss denna tävlingsform Workingtest. Det är både utbildning i form av teori och praktik och dag två startar alla en WT. Vi kommer även gå igenom alla regler och hur man ska tänka på för att få högre poäng och försöka undvika. Det kommer att vara markeringsuppgifter på dummys och skott kommer även förekomma.

Målgruppen för denna kurs är nybörjare, vilket är bra tycker jag  och förkunskap är endast att hunden ska apportera på dummys och inte vara berörd av skott.

Känns som detta kommer att bli en rolig kurs och förhoppningsvis lär vi oss massor så vi vågar oss ut på denna tävlingsform så småningom.

Jag tränade faktiskt lite linjetag i lördags med Zune och han känns motiverad för att vilja göra rätt och det är så kul att se honom jobba när han tycker det är så kul. Jobbade även lite med Bozze, men där är det mest att vilja greppa och hålla kvar dummys och det känns som även han kommer att tycka detta med apportering kommer att bli kul. Vi har även tränat när vi går i koppel att ta dummys, bära en bit och sedan lämna till mig och det känns som en bra övning när vi gör det nära mig.

Det som vi måste träna en hel del nu är inkallningen med Bozze, den sitter inte riktigt med visselpipan och det är viktigt tycker jag, men det ska nog gå bra det med❤.

Då är det en ny vecka och nya utmaningar i livet, det blir planeringsdagar i dagarna två för Norslunds hemtjänst och även ett vikariemöte på fredag. Det är även jägarskolan på onsdag som jag måste plugga till, började lite igår men har en hel del sidor kvar att läsa innan läxan är klar och jag måste även baka något för det var min tur att ha fika med sig.

Ha en bra vecka, skriver säkert lite mer till helgen.

Ps gå gärna in under fliken videos för jag har nu fått hjälp av Sara att lägga upp en film från torsdagens träning med Glitter och Sara.