9. dec, 2016

Karlstad

Har denna vecka tagit ut två dagar semester för att åka ner och hälsa på Sara, Danne och Glittran i Karlstad. Jag hade även tur att Erik hade en ledig dag från sitt jobb så han och grabbarna bus var även med på vår lilla roadtrip till Värmland. Vi åkte inte förrän kl 9 så vi skulle hinna rasta hundarna ordentligt och packa fikakorgen. 

Väl nere i Karlstad så lyste solen så vi tog en lättare lunch och tog därefter en längre promenad i området vilket var skönt när man har åkt bil en längre stund.

Sara skulle denna torsdag ha lektion för Anki Carlsson som är hennes tränare ,och jag har verkligen längtat att få se mitt lilla dreamteam träna för henne. Saras lektion började kl 18:30 så vi åkte från Fagottgatan till Segerstads dressyrstall redan kl 17 så vi skulle hinna med att pyssla om henne innan det var dags för lektionen. Glittran älskar fortfarande att rulla sig i hagen och är nog även här den skitigaste hästen när hon kommer in från hagen på kvällarna, vår goa lilla prinsessa❤. Efter en dusch och borstning blev hon ren och fick idag en vit outfit (min favorit färg på henne). 

Vilken bra lektion😀 det var, en avslappnad och mjuk Glitter som lyssnade på Saras hjälper. Det syns att de har jobbat mycket med gångarterna och även Saras sits och att Glitter ska vara lyhörd för hjälperna. Jag satt och var bara helt salig hela lektionen och bara njöt, som tur var tog Danne lite kort som jag fick av honom sen, för jag hade helt glömt bort att jag skulle fota. Det roligaste är nog att Anki verkar tycka om både Glittran och Sara, och berättade att hon gillade Glitter redan när hon såg henne i Malung i våras när Sara tävlade där och Anki dömde. Tänk att hon kom ihåg henne från tävlingen, så kul!! Sara har vekligen kommit in i gänget där och det känns som ett väligt bra val att vi åkte ner med Glittran till Karlstad. Längtar redan nu att få åka ner och se dem igen. Sen vet jag att Glitter har sina dagar innan brunst eller när det är kallt ute när hon inte alls vill träna, men dagarna med spänningar är mycket mer sällan nu än förrut och de fortsätter framåt i sin utbildning🙂.

Klockan blev nästan halv nio innan jag, Erik och hundarna styrde hem mot Lövänget igen och klockan var nästan midnatt när vi var hemma, som tur var hade jag jägarskolans cd som jag kunde lyssna på medans Erik sov större delen av vägen😋, så nu kan jag läxan till nästa vecka hoppas jag😉.

Idag har jag hunnit ut en sväng med grabbarna i skogen och även hunnit ta lite julkort på dem, fick till och med Zune att sitta stilla med en tomteluva (hihi). Märker dock att lillemannens lydnad inte sitter, så jag får nog ta och hjälpa Janne lite med den. Inkallningen sitter inte som jag vill ha den, utan kommer ibland... Så det är bara att träna på med visselpipan, godis och uppmuntran...

Ska faktiskt ta mig en sväng in till jobbet idag trots att jag har semester, vi ska ha Nobel lunch för våra kunder idag och jag har bakat rulltårta som vi ska göra bakelser av så det måste jag lämna av och vill nog vara med en liten stund🙂, brukar ju var riktig kul.

Ha en bra dag❤.