17. nov, 2016

Jägarskolan

Började denna vecka med mottot nya utmaningar och nya möjligheter och det har det varit lite denna vecka. Började med i tisdags att följa med Janne och Bozze på deras valpkurs för MedMarie, och de är faktiskt riktigt duktiga. Så jag ska försöka få dem att träna lite extra i veckan för jag tror flera av de moment de tränar snart är riktigt bra. En sak som vi måste börja med att träna lite extra är att han har börjat hoppa upp på oss och även andra, och det gillar jag inte. Har även tagit fram valpdummysen och försöker att få honom att greppa och hålla kvar, och det går ganska bra när vi tränar detta gör jag det inte så många gånger för jag vill att det ska vara kul, och vi slutar när det är som roligast så att han har en positiv känsla för dummysen när vi avslutar övningen.

 

Denna vecka har jag börjat med Jägarskolan som studieförbundet Dalarna har arrgangerat. Vi var hela 22 stycken igår när vi samlades, men vi delade upp oss som tur var i två grupper så det kändes lite mer hanterbart att man kan fråga och prata i gruppen. Köpte även böcker för 750 kr, så här ska nu pluggas framöver, så jag förhoppningsvis kan lite om vad jakt och natur innebär. Gruppen ska träffas 15 gånger, och vi har läxa varje gång som vi går igenom nästkommande gång om vi har frågor och funderingar. När vi gjort klart teoridelen blir det prov på det vi läst och då blir det 70 frågor som vi helst ska kunna allihopa (tror man fick ha 10 fel max). Efter godkänt prov fortsätter vi med den praktiska delen som startar i mars-april och vi ska då vara vid Hosjö skyttebana för att träna säkerhet och skytte. Ska bli så spännade om jag klara alla dessa delar, men man måste ju ha lite utmaningar här i livet och detta är en av mina.

Nästa vecka på torsdag blir det träning för mig och Zune för Sara Wester, vi ska träna lite fotgående och detaljer kring fötterna😀, blir nog bra för det känns som vi måste starta upp igen vårt arbete som har legat lite nere. Har varit mycket jobb och Bozze ett tag och jag måste få lite egentid med Zune så att vi blir ännu bättre, Zune är ju så kul att jobba med för han är så positiv till det mesta som heter träning förutom fotgående som vi bägge tycker är mindre kul. Så vi får nu ändra attityd till detta och utmana oss att bli ännu bättre på detta, ska bli så roligt.

Ha en fortsatt bra vecka!❤