6. nov, 2016

Alla helgons helg/ Halloween

I år har vi nog bytt dagarna för Alla helgons dag och Halloween men jag tror ingen är ledsen för det. Vi var förra helgen till kyrkan och tände ljus för dem vi saknar i våra hjärtan❤, och denna helg firade vi med nära och kära (tjocka släkten) som finns i livet och det blev med en trevlig fest med god mat, lekar och maskerad.

Jag, Janne och Erik åkte ner till sommarstugan i fredags em där redan min mor, far, syster och systerbarn redan var. Det blev god mat och dryck och dopp i poolen, så mysigt med varmt bad utomhus, vid denna årstid. Igår kom resten av gänget som var bror med familj, Sara och Danne och min systers man som hade jagat på morgonen. Så vi blev hela gänget denna helg och även ett litet genrep inför julafton då vi även ska vara samlade allihopa.

Jag började på fm med att förbereda efterrätten som var vår lilla uppgift och vi bjöd på Orerokaka som är så god, får verkligen tacka min kollega Siri för detta recept det är verkligen en ny favoritkaka🙂. Därefter blev det promenad med alla hundar, är så kul att vi nu har sex hundar i vår stora familj som går jätte bra ihop, och det är extra kul att se Bozze och Thor leka 😀, det vill säga våra minstingar  de är så sköna och det är mycket bus. Det var även väldigt skönt att mammas tik Maja accepterade Bozze bättre denna gång med att även bjuda in till lek samt dela med sig av sitt tuggben, hon har varit lite av en surtant de senaste gångerna vi har träffats och har inte alls velat ha med Bozze alls att göra. Men denna gång gick det hur bra som helst, vilket var jätte bra🙂. 

Klockan 18:00 började kalaset och alla var utklädda och alla hade gjort ett toppen jobb med sina utklädningskostymer det var allt från Zombies, monster, pirater, nunnor, och joker mm. Pris för bästa utklädning blev Erik som Darth Raider och Malin som världens hemskaste monster 🙂.

(Delar av gänget i maskeraden, foto taget Matilda Blom)

Vi fick go förrätt som Malin och co gjort och efter det var det deltävling 2 som var musicquiz som Matilda hade gjort väldigt bra, vinnare av denna deltävling var Sara och Gun🙂. Vi delade även ut ett extra pris till Jonas barn för otroligt bra genomförd tävling i form av rörelser och kunskap 👍. Sedan blev det varmrätt som Mor hade ordnat med gott hembakat rosenbröd. Efter mat var det dags att klä på sig varmare kläder för och gå ut på tipspromenaden som Malin och Hanna hade ordnat i mörkret. Det var även svårt att få marchallerna att brinna för det blåste så in åt helv..., rena orkanstormarna. Har nog inte varit med att det blåst så mycket som det gjorde igår, var nästan rädd att träd runt omkring oss skulle gå av.. Vinnare av tipspromenaden var Marie-Lousie, Danne och Jonas🙂. Efter vi hade ätit vår efterrätt så blev det dopp i tunnan med ett glas rött, och det var riktigt skönt i det varma vattnet trots att det var väldigt mörkt och  blåsigt ute.. Vi avslutade kvällen/natten med sällskapsspel och god nattvickning i form av Janson och hårdmacka som min bror Jonas och hans fru M-L hade fixat. Verkligen en mycket trevlig dag och kväll, hoppas verkligen att vi inte hoppar denna tradition nästa år för det är så kul med lekar/maskerader och god mat och sällskap😀.

Idag åkte vi hemmåt mot Dalarna igen men innan vi åkte hem så stannade vi till vid Segerstads dressyrstall för att kolla till våran prinsessa och Janne skulle hjälpa Sara att få på brodden så hon inte halkar ute. Så kul att få träffa henne och se att hon verkligen har det hur bra som helst❤. Nu träffar jag inte Sara förrän Janne och Erik fyller år sista helgen i november så nu får jag längta mycket efter henne och Danne igen, men det är nog bara att gilla läget att så här blir det. Har även planerat in att åka ner en torsdag i december för att titta på när Sara har ridlektion för Anki, ska bli så kul att se hur de tränar.

En riktigt bra helg och nu ska jag ta mig ett bad i badkaret och ladda för en ny arbetsvecka som bjuder på en Stockholmsresa på tisdag till onsdag med en kollega. 

Ha en bra vecka alla❤