30. okt, 2016

Skriver lite igen

Igår kom Sara och Danne hem till Lövänget och det uppskattas av mig väldigt mycket trots att det inte blir långa stunden och mycket skulle hinnas med. Först skulle det bytas till vinterdäck på deras bil och sedan blev det lite familjemiddag och då kom även farmor Kerstin och Gittan på besök en stund. Vi avslutade kvällen med lite poker och ett glas vitt, sedan var ungdomarna trötta för de hade varit på Halloween party till halv fyra på morgonen😲. Klockorna skulle även dras tillbaka en timme innan vi la oss för nu är det vintertid igen, så nu går vi in i den mörka perioden på riktigt...😠

Idag fick jag lite hjälp av Sara med fotografering av hundarna, och jag ville även ha lite hjälp när jag tränade för den kommande utställningen i november.  Måste ju ha någon som kan ge konstuktiv kritik, när jag tränar för när Janne kollar på oss ser allt bra ut ❤.

Vi tog även lite kort när jag försökte träna lite apportering med Bozze, vilken positiv kille det är och mycket bus.. Har ännu inte satt några som helst krav på apporteringen utan det ska vara kul att hämta. Igår anmälde jag mig och Bozze till en dagskurs i avlämning och det är Work in Team som anordnar den. Kursen är inte förrän den 19 feb -17 och är mellan 09:30-15:30. Jag har kopierat från Work in teams hemsida vad som händer denna kursdag.

"Kursinnehållet spänner från helt outbildade valpar till slutresultatet av den perfekta avlämningen, därför kan alla ekipage oavsett kunskapsnivå delta. I den teoretiska delen kommer vi bla bryta ner avlämningen i alla dess beståndsdelar, jag kommer att prata om inlärning och övningar, fällor att undvika, vikten av att ha en bra avlämning, och i den praktiska delen går vi igenom och gör övningar tillsammans med våra hundar.

Varje ekipage får vägledning och praktiskt utföra övningar utifrån den kunskapsnivå hunden har vid kurstillfället. När vi gör praktiska övningar delas hundarna in i mindre grupper så att ett fåtal hundar övar åt gången och resterande vilar, så växlar vi så att hundarna ska orkar träna och utvecklas under dagen.

Denna kurs är belöningsbaserad och baseras på frivilliga beteenden – tvångsapportering förekommer inte som metod" .

Jag tror detta blir en bra start i apportering så kan vi kanske börja nu med att bära nära, när vi går ut och går mm, som jag gjorde med Zune och det har ju gått tycker jag ganska bra utifrån våra förutsättningar och kunskap.

Innan Sara och Danne åkte mot Karlstad igen åkte vi till Sundborns kyrka för att tända ett ljus vid minneslunden för farfar Alf. Vi är ju inte hemma nästa helg utan vid Hjortens Udde och det passade även bra nu när vi alla var hemma att åka dit och tänka lite på världens bästa farfar❤. 

Jag och Zune har även varit ute på en rejäl promenad, tror vi var ute i över 1 ½ timme och det blev mycket uppför, måste börja få upp mitt flås lite. Är ganska nöjd över denna vecka för jag har hunnit gå 4 långpromenader i raskt tempo och det känns riktigt bra.