29. okt, 2016

Hänt i veckan

Känns ganska bra att få blogga lite i bland, så man hinner med en minireflektion över vad som hänt i veckan.. I tisdags så började Janne och Bozze valpkursen och jag tror att de tycker den var bra. Det var 5 hundar inklusive Bozze, och de tränade hit, sitt och stanna kvar vilket är bra. Jag känner att jag var mer noga med Zune när han var valp men det blir nog en bra hund av Bozze med. Tänkte åka med nästa gång och "bara" titta och ta lite kort på mina fina❤.

Har faktiskt varit och gått vid Lugnet  med Zune (jungfruberget) måndag och tisdag kväll och det blev nog 5 km bägge dagarna, tråkigt nog är det så mörkt på kvällarna så under tisdagsturen så höll jag på att gå vilse bland alla spår vid Lugnet. Så onsdagspromenaden fick bli hemma i Sundborn, så jag hittade lätt hem igen trots mörker😲. Vi är ju inne i denna trökperiod då man åker till jobbet när det är mörkt och när man åker hem är det lika mörkt, har försökt åka hem lite tidigare torsdag och fredag men är svårt när det är lite mycket på jobbet just nu.

Jag fick även i veckan besked att kursen för att ta jägarexamen börjar den 16 november, vilket jag ser verkligen fram emot. Det är en av de sakerna jag har haft som mål här i livet ett längre tag att jag verkligen vill göra. Sen om jag kommer jaga är en annan sak, men vill klara av både teorin och den praktiska delen. Tänkte att det kunde vara bra om jag ska försöka apportera med mina killar, och kanske kan jag förse mig själv med lite fåglar i träningssyfte i alla fall. Vi har ju jakträtt på vår skog men har inte riktigt tänkt klart där än med storvilt, får ta beslut på det längre fram.. Det är studiefrämjandet som anordnar kursen och det är först 13 gånger teori därefter prov och klarar man provet så blir det den praktiska delen att skjuta, vilket blir väldigt spännande.

Igår var jag, Erik och Janne och spelade bowling vilket var riktigt kul, Erik tränar ju bowling nu en gång i veckan och börjar bli en riktig hejjare på detta. Kan ju säga att jag vann ju inte😙, men tror jag klarade av att förlora ganska bra....

Idag kommer Sara och Danne hem vilket är roligt, vi ska först byta däck på hennes bil så lilla toyotan även går bra under vintersäsongen.. Sara fick punktering i veckan på bilen så hon har även åkt på reservdäcket under veckan vilket inte är så jätte bra. Så  idag åker vinterdäcken på så de rullar säkrare igen. Blir ju lite mil när Sara åker varje dag till Glittran vid Segerstads ridcenter där Glitter nu står uppstallad.

Till kvällen kommer även farmor Kerstin och moster Gittan på middag, och jag tänkte bjuda på taccos till varmrätt och orerokaka till efterrätt. Har nu gjort min allra första orerokaka som jag har fått receptet från Siri, den är verkligen jätte god (hoppas nu att även min är det). Blir nog lite Halloween tema idag så mina pumpor åker nog fram och mycket ljus, så det blir lite mysigt.

Idag har jag även Zune och Bozze fått träna inför utställningen som är den 13 november i  Rättviks körhall, och det är SSRK Dalarna som anordnar. Tycker Bozze gjorde det riktigt bra, får se nu när det blir fler hundar i ringen hur han sköter sig med att stå och springa och visa sitt bästa jag. Men det är ju första gången så vi åker dit och försöker ha lite roligt, svansviftningen är han ju riktigt bra på i alla fall😀. Lite spännande blir det att få höra vad de tycker om Zune som nu är med de stora killarna i öppen klass, tycker ju själv att han är väldigt fin nu. Bra musklad, fina vinklar, bra päls mm, men domaren kan ju tycka något helt annat. Men jag har ju i alla fall världens finaste golden killar❤, oavsett vad domaren tycker...

Ha en trevlig helg❤