15. okt, 2016

Pysselhelg

Det var en efterlängtad helg denna gång, har varit mycket denna vecka på jobbet med både möten och samtal och det känns som jag behöver ett par dagar att ladda om för nästa veckas utmaningar. Tycker verkligen om mitt jobb men måste få lite tid att reflektera och sortera inför nästa vecka både när det gäller arbete och här hemma.

Igår hade vi fredagsmys och det blev tvårätters middag med skagentoast till förrätt och planka till varmrätt så gott😀. Hade köpt ett nytt vin som hette Grillo och det var verkligen jätte gott, så det ska jag nog ta och köpa med det till Halloweenpartyt vid sommarstugan så mor, syster och svägerska får smaka på ett av mina nya favoritvin.

Igår så hann även Janne med att gjuta golv i sin nya rum som ska bli hans verkstadsrum. Ek´s cement var här igår med färdig betong så det var bara att lägga det i formen som Janne hade förberett, så nu ska det få brinna klart så att Janne sedan kan göra sista putsen på golvet. Kul att det går framåt🙂. Skönt att golvet blir klart så blir det lättare sedan att ordna med väggar och tak, vi ska även införskaffa en ny dörr dit, som helst ska vara lite bredare så han kommer in med saker som måste fixas.

Idag har det verkligen varit en pyssel och trädgårdsdag, vi började med att åka till fäbon för att stänga för vintern samt ta upp båten på land. Vi bar in utomhusmöblerna och tog in grindarna så att inte plogen kör sönder dem under vintern, jag plockade även lite inne i fäbon som skulle slängas och en del skulle med hem och slutade med att lägga in lite enris, ett tips jag har fått av Jannes släkt att förhindra möss, och jag tror det funkar för det var ett tag sedan som vi hade besök av möss. Vi tog sedan en promenad till sjön Logärden för att ta upp vår lilla båt, och under promenaden försökte jag ta lite kort på Buzbrothers men det är svårt speciellt Bozze för han är verkligen inte stilla en sekund och när jag försöker ta kort i rörelser så blir det väldigt mycket öron😋, min lilla sötnöt. Blev i alla fall några kort som jag blev nöjd med och som jag ska plåga alla med på instagram🤪. Tycker ju om att ta kort på grabbarna och lägga upp på mitt Instagramkonto, det blir som en bilddagbok för mig och vill någon titta och gilla så blir jag väldigt glad för det också😀. Har förstått att vissa tycker det är löjligt att man lägger upp så mycket kort men jag tycker det är kul och kommer fortsätta med det så länge jag tycker det är roligt. Ska försöka införskaffa mig en riktigt fin systemkamera, ska bara känna att jag har råd först😋, foto är ju verkligen en av mina hobbys.

 

(Zune- oktober 2016)

Efter fäbobesöket åkte vi hem för att fortsätta pysslet, tog bort alla sommarblommor nu och la in de flesta blomkrukorna i boden. Ska ha några kvar för att sätta i tallris, ska nog ut och plocka det i morgon. Vi eldade även lite ris från de björkar vi tog ner i somras så att vi lite bättre tv bild. Så nu ser det ut som det kan bli vinter ute även för oss. Fick höra av min syster att det snöade nu i Jämtland så nog är vintern på väg, men måste ju säga att vi har haft en toppen höst med mycket sol🙂. När jag kom in efter allt pyssel ute var det en väldigt trött Bozze, han skyndade sig in med mig och la sig i hundkorg och har nu legat där och sovit i över en timme och det var inte en reaktion trots att vi fikade, min lilla underbara kille är så glad och positiv❤.

Nu ska jag ladda lite batterier för ikväll blir det middag hos svärmor, och måste vara lite social även där.

 

Ha en fortsatt trevlig helg❤.