10. okt, 2016

Karlstad

Äntligen har vi varit i Karlstad och hälsat på mina tjejer och Danne, vad jag har längtat! Vi åkte på lördag morgon och började först med en visit hemma hos Sara och Danne där vi fikade lite innan vi fortsatte till Karlstad city för lite shopping, eller rättare sagt Sara och Danne skulle hjälpa Janne att hitta en lämplig mobiltelefon till honom. Janne ska nämligen byta jobb, och han har bara haft sin arbetsmobil tills nu. Den nya arbetsgivaren ger istället sina anställda ett bidrag varje månad på 500 kr så man själv kan ha den telefon man själv önskar även i tjänsten. Janne valde en Samsung Galaxy S7 och det blir nog bra till honom. Efter lite inhandling av mat åkte vi och checkade in vid Bomstads Camping som ligger strax utan för Karlstad mot Segerstad.  Det är nu andra gången vi hyr en stor campingstuga där och vi är mycket nöjda med detta, det finns plats både för oss tvåfotingar och hundarna. Sedan är det ett stort + att vi kan äta middag tillsammans där när Sara och Danne inte har så stort. Väl incheckade så rastade vi hundarna och packade upp lite mat och sängkläder, därefter åkte vi till Segerstads dressyrstall för att få träffa Glitter och se när de tränade lite. 

Tror faktiskt att vår prinsessa kom ihåg oss , hon ville fram och hälsa och puffa som hon brukar göra när hon bodde här hemma i Lövänget, lilla gumman. Janne fick även massera Glitter, vilket hon uppskattar väldigt mycket.Sara tränade lite övergångar och jag tyckte det såg mycket bra ut. Såg även att Saras sits var mycket bättre, när Sara tränar för sin nya tränare Anki så jobbar de även mycket med hur ryttaren sitter på hästen och hur viktigt det är med korrekt sits framförallt med känsliga hästar, som Glitter (detta gäller så klart alla ekipage). Det som jag även  blev väldigt glad över var det positiva andan som var i stallet, alla är trevliga och hjälpsamma  och det kändes som det inte var något tjafs eller tävling om vem som har de bästa sakerna utan alla är med och tar ansvar för att hästarna i stallet mår bra. Måste ju även erkänna att jag kan nu släppa taget mer och låta Sara ta fulla ansvaret för Glitter och jag kan finnas som huvudsponsor till mitt dreamteam. Verkligen kul att se dem träna, detta har jag saknat att få vara med vid träning. Extra roligt var det att alla i stallet verkar tycka om Glittran och då även hennes underbara underläpp som hon verkligen kan släppa ner när hon är avslappnad😀. 

På kvällen var vi alla i campingstugan och hade lördagsmys med god mat, dryck och massor av prat och lite skvaller om vad som händer i Karlstad.

På söndagen så började vi  med att stosa lite vid campingen som var lite öde denna dag, det var inte så många vid sina husvagnar utan de var nog många som hade packat ihop och stängt för vintern. Det var nog skönt för hundarna att få springa lite i vatten brynet och busa lite och jag passade på att ta lite höstkort😀. Efter utcheckning åkte vi till Hööks då Sara behövde nya svarta ridbyxor och vi hittade faktiskt ett par riktigt fina och bekväma då Sara vill ha lite högre i midjan. Vi åkte därefter in till  Karlstad City för att fika lite fm fika vilket inte var helt fel, innan en tur till till stallet för fix och ridning. Tror vi blev kvar vid stallet i över tre timmar för klockan var sent när vi åkte vidare till Sara´s och Dannes lägenhet för lite middag innan hemfärd till Dalarna igen. Saknar dem redan, men jag måste säga att de verkar verkligen ha det bra och de får nog den hjälpen de behöver för att få detta att fungera optimalt med studier och häst.

Nu blir det en månad med lite extra arbete när jag ska vara vikarie för min chef i en månad, det är riktigt roligt med denna utmaning men det blir allt lite merarbete så idag var jag hjärntrött när jag kom hem. Men nya tag i morgon efter en god sömn så jag ska orka både nätverk och utbilda medarbetare i vår värdegrund och värdegarantierna. Jag är nog lite tokig för jag gillar ju när det är mycket jobb, då det blir att ta många beslut och hitta på lösningar, men någon ska ju gilla detta också.

Ha en bra vecka alla så skriver jag lite mer i slutet på veckan❤.