25. sep, 2016

Hund helg

Då var även denna helg snart slut, dagarna går verkligen fort och mycket ska hinnas med. Hela september har det varit mycket roligheter och tror även att oktober ser ut så, vi har till och med skrivit i kalendern här hemma att en helg blir hemma helg som då ska vi ska fixa i trädgård och bygga ute carporten, hoppas det nu blir så😀.

I helgen har Malin, Hanna och Thor varit på besök och det är alltid trevligt, det blir mycket hundprat och aktiviteter och denna gång blev det först BPH (Beteende och personlighetsbeskrivning hund) test för Zune på lördagen i Malung och en inofficiell utställning vid Kopparjyckens hundcenter idag söndag. Skriver mer om Zunes äventyr i hans flik under utställningar/prov så gå in där och läs hur han löste BPH testet och hur hans resultat vid utställningen blev🙂. Är så stolt för Hanna och Thor debuterade idag i utställningsringen i valpklass och de blev BIS 1, så glad för deras skull. De blev verkligen en väldigt bra start på deras äventyr i utställningsringarna framöver. Längtar lite efter att börja ställa Bozze, men ska nog vänta lite han växer just nu så det knakar så eventuellt blir det i november när SSRK anordnar i Rättvik, har då anmält dit i alla fall.

Fotot är taget av Malin Edvardsson Blom. De fick jätte fina priser, och det var en väldigt bra anordnad dag vid Kopparjyckens hundcenter på Hundens dag som har varit nu i helgen.

Erik var även med och var fika ansvarig och det gjorde han bra, men fick höra sen att han vill att pappa tar detta ansvar och vill endast vara fotoansvarig vid utställningen. Mamma är tydligen för hispig vilket jag tror verkligen jag är😲. 

Igår när vi var i Malung träffade vi även Siv som var där med 4 av sina hundar för BPH test och då passade vi på att ta med Bozze så han fick träffa mamma Alva. Så kul att man har kontakt med kenneln där man har fått sina hundar ifrån. Blev ett bra möte och det jag tyckte var bäst var att han fick ett bra tikmöte när han träffat lite avståndstagande tikar tidigare vilket är lite tråkigt.

Så vi fick till en liten släktbild på Bozze, Zune och (mamma, syster) Alva. 

Måste även tillägga att jag och Janne var och tittade på ett hunddagis som vi nu har bestämt oss för att Zune och Bozze ska få vara 3 gånger/vecka från och med januari 2017. Det ligger i Blixbo, och det ligger nästan i skogen så förhoppningsvis blir det mycket skogsrundor och även bra omsorg av de som driver hunddagiset.

Gå gärna in och läs under utställning/prov för där har jag skrivit lite om resultat och tankar kring helgens prov/utställning.

Ha en fortsatt skön söndag❤